Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
x

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ 1.300 ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης παρακολούθησε τον αγιασμό σε τρία από αυτά τα νέα νηπιαγωγεία (152ο, 153ο, 154ο).

Δεκατρείς νέες σύγχρονες εκπαιδευτικές δομές για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω, στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, πρόσθεσε φέτος στις σχολικές υποδομές του, ο δήμος Αθηναίων. Παρέχοντας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, σχολική στέγη σε περίπου 1.300 παιδιά.

Σήμερα το πρωί, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρακολούθησε τον αγιασμό σε τρία από αυτά τα νέα νηπιαγωγεία (152ο, 153ο, 154ο). Ο δήμαρχος Αθηναίων, ευχήθηκε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς να έχουν μία καλή, δημιουργική σχολική χρονιά, επισημαίνοντας ότι με τις νέες αυτές υποδομές διασφαλίστηκε η πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν παιδεία, των νηπίων 1.300 οικογενειών.

«Οι εικόνες αυτές, τα χαμόγελα των παιδιών και των γονιών τους είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που πολέμησαν τόσο λυσσαλέα αυτά τα νηπιαγωγεία» είπε, σημειώνοντας ότι ναι μεν πρόκειται για «μια λύση προσωρινή, μεταβατική αλλά όχι πρόχειρη».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ και το υπουργείο Παιδείας, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μόνιμης σχολικής στέγης, ώστε ο στόχος να έχει επιτευχθεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ