Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών χαρακτήρισε τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας ως μία από τις μεγάλες νίκες της απερχόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ως «μία από τις μεγάλες νίκες» της απερχόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γαλλίας, χαρακτήρισε τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος σημείωσε πως χωρίς τη στήριξη του ίδιου και της Κομισιόν η Ελλάδα θα είχε «αποπεμφθεί» από τη ζώνη του ευρώ.

«Στο πολιτικό επίπεδο, είναι μία από τις μεγάλες νίκες της Επιτροπής και της Γαλλίας», υποστήριξε ο επίτροπος κατά την τελευταία ακρόασή του από την Επιτροπή Οικονομικών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, πριν από τη λήξη της πενταετούς θητείας του αυτό το σαββατοκύριακο.

«Σε όλα τα στάδια, μέσα σ' ένα μερικές φορές εχθρικό περιβάλλον, η Ελλάδα μπορούσε να υπολογίζει στη στήριξη της Γαλλίας και της Κομισιόν», διαβεβαίωσε αναφερόμενος στην αντίθεση της Γερμανίας και άλλων χωρών του Βορά στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη μετά το 2010 που η χώρα επλήγη από την οικονομική κρίση.

«Αν ήταν ένας άλλος Επίτροπος και όχι εγώ, αν ήταν μια άλλη Επιτροπή και όχι αυτή, η Ελλάδα θα είχε βγει από την ευρωζώνη. Θα είχε αποπεμφθεί απ' αυτή», υποστήριξε ο Μοσκοβισί απαντώντας στους βουλευτές του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) που κατηγορούσαν τις Βρυξέλλες ότι «γονάτισαν τους Έλληνες».

Ο ίδιος δήλωσε πως είναι «υπερήφανος για τη διαδρομή της Ελλάδας μετά τις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης» και πως έχει «εμπιστοσύνη» στο μέλλον της.

Σημειώνεται πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πρόεδρο τη Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Την Κυριακή αναλαμβάνει καθήκοντα με τη νέα συνθεση η Κομισιόν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ