Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
x

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Σύμφωνα με τον καθηγητή της Πολιτικής της υγείας «τα εμβόλια και στην Ιταλία αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικά ενάντια στην παραλλαγή Δέλτα».

Στα αποτελέσματα των εμβολιασμών στην Ιταλία αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στοFacebook ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου LSE Ηλίας Μόσιαλος.

«Η Ιταλία έχει χρησιμοποιήσει έναντι του κορωνοϊού τα εμβόλια της Pfizer (με μεσοδιάστημα 5 εβδομάδων), της AstraZeneca (με μεσοδιάστημα 12 εβδομάδων),της Moderna (με μεσοδιάστημα 5 εβδομάδων) και της Johnson & Johnson. Τα εμβόλια και στην Ιταλία αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη της σοβαρής ασθένειας, νοσηλείας και θανάτου λόγω COVID-19 ακόμη και στην περίπτωση λοίμωξης των εμβολιασμένων με την παραλλαγή Δέλτα. Να αναφέρω εδώ πως και στην Ιταλία η παραλλαγή Δέλτα είναι αυτή τη στιγμή η πιο διαδεδομένη παραλλαγή του κορωνοϊού», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος.

«Παραθέτω μερικά ενδεικτικά δεδομένα όπως ανακοινώθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου από το εθνικό ινστιτούτο υγείας (Istituto Superiore di Sanità (ISS)).

Συνολική αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών

• προστασία κατά της νοσηλείας: 93%

• προστασία κατά της εισαγωγής στη ΜΕΘ: 96%

• προστασία κατά του θανάτου: 96%

Τα δεδομένα που προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων από τόσες διαφορετικές χώρες, δείχνουν την ίδια τάση. Τα εμβόλια μας προστατεύουν από τον ιό που έχει σταματήσει τη ζωή στον πλανήτη. Ας προσπαθήσουμε όλοι να πείσουμε τους τελευταίους εναπομείναντες γνωστούς και φίλους μας να εμβολιαστούν», επισημαίνει ακόμη ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ