Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
x

ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Tη διεύρυνση των ομάδων των ασθενών που λαμβάνουν μονοκλωνικά αποφάσισε η Ειδική Επιτροπή των λοιμωξιολόγων - Ποιούς αφορά

Tη διεύρυνση των ομάδων των ασθενών που λαμβάνουν μονοκλωνικά αποφάσισε η Ειδική Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ertnews.gr η Επιτροπή συνεδρίασε και έδωσε το πράσινο φως για χορήγηση σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης, ως εκ τούτου θα χορηγούνται πέραν των ανοσοκατεσταλμένων, των ογκολογικών και των μεταμοσχευθέντων και σε ασθενείς με σοβαρή αναπνευστική ή καρδιακή ανεπάρκεια.

Μέχρι στιγμής 31 ασθενείς έχουν κάνει αίτηση και έχουν υποβληθεί στη σχετική θεραπεία, η οποία σήμερα αναμένεται να χορηγηθεί σε άλλους τρεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις χορήγησής τους «Οι γυναίκες που είναι στο τρίτο τρίμηνο της κύησής τους βρίσκονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Σε αυτή την κατηγορία πολιτών μπορούμε να δώσουμε μονοκλωνικά αντισώματα. Ο θεράπων ιατρός θα πρέπει να υποβάλει το αίτημα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση», δήλωσε ο κ. Κωτσιόπουλος, επισημαίνοντας ότι με την εναλλακτική αυτή θεραπεία μειώνεται δραστικά ο κίνδυνος να νοσήσει βαριά μια έγκυος από κορονοϊό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ