Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΗ

Πυρά του πρωθυπουργού προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα.

Μετά τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, τον λόγο πήρε ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τριτολογία του στη συζήτηση για Λιγνάδη.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από τη λάσπη, ενώ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα.

«Το #MeToo και οι αποκαλύψεις οι οποίες γίνονται σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα δεν έχουν κομματικό χρώμα και κομματική ταυτότητα», είπε ξεκινώντας την τριτολογία του ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά, είπε: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να καπελώσω αυτό το κίνημα. Έχω την ευθύνη όμως ως πρωθυπουργός της χώρας να το στηρίξω, να το ενισχύσω και να το θωρακίσω θεσμικά. Αυτό ακριβώς κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω», τόνισε.

Έθιξε ξανά το θέμα ότι η κουβέντα απομακρύνθηκε από την ουσία της και επεσήμανε ότι θα έχουμε την ευκαιρία στο μέλλον να επανέλθουμε γιατί, όπως είπε, «το θέμα αυτό ήρθε για να μείνει» και «τα στόματα τα οποία άνοιξαν δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια μιντιακή φωτοβολίδα».

«Δεν είναι μιντιακό το θέμα, το γνωρίζετε πολύ καλά και πολλές απ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να λύνονται», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης πως «πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει η αποτροπή», να μπορούν να αποτραπούν αυτά τα συμβάντα στο μέλλον. Συμπλήρωσε πως ειδικά στο κομμάτι της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης έχει γίνει σημαντική δουλειά και έκανε ειδική αναφορά στην κυρία Έλενα Ράπτη που, όπως είπε, έχει ασχοληθεί πολύ με το θέμα αυτό.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τον Ποινικό Κώδικα, είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αυστηροποίησε το νομοθετικό πλαίσιο για τον ομαδικό βιασμό, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε.

Αναφερόμενος στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος και των τρολ του Διαδικτύου, ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από τον Πολάκη, τον Βαξεβάνη και τα ακραία στοιχεία που καθορίζουν την πολιτική του κόμματος. «Τσίπρας, Πολάκης, Βαξεβάνης είστε το ίδιο πράγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας δεν κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει όσα έγραψε για την κυρία Αγαπηδάκη.

Κλείνοντας την τριτολογία του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως πράγματι στο Διαδίκτυο λέγονται σκληρά πράγματα ορισμένες φορές. «Θέλω να τελειώσω με το εξής: "Αρρωστημένα εγωπαθής ο Τσίπρας, ο πιο ανέντιμος πολιτικός της Μεταπολίτευσης", "Ο Τσίπρας είναι τόσο λίγος που σε κάνει να νιώθεις ότι όταν τον επικρίνεις είναι σαν να κλέβεις εκκλησία", "Ο Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά. Το μόνο ερώτημα είναι αν θα φύγει μόνος του ή εξαναγκασμένος". Ποιος τα έλεγε όλα αυτά; Ο κ. Ραγκούσης, που είναι δίπλα σας. Ποιος είναι πιο υποκριτής; Αυτός που ήρθε σε εσάς ή εσείς που τον δεχτήκατε;».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ