Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΧΙ ΜΕ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ

Κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές, αλλά ανοιχτά τα παράθυρα στις ειρηνικές επαφές, είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αρνούμαστε τον αυταρχικό νέο-δεσποτισμό. Είμαστε με τη δικαιοσύνη και δεν εξισώνουμε τον θύτη με το θύμα. Ενισχύουμε πάντα τον αμυνόμενο. Είναι καμπή στην ιστορία της Ευρώπης. Γίνεται κατανοητό, αν κάνει κανείς την προσομοίωση στα εθνικά του δεδομένα. Να αποτρέψουμε κάθε είδους τετελεσμένο που αύριο θα μπορούσαν να μιμηθούν νέοι επίδοξοι ταραχοποιοί», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πρωί της Τρίτης.

Παράλληλα, έστρεψε τις αναφορές του προς την Άγκυρα:

«Αναφέρομαι στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας. Απέναντι της ορθώνονται ξεκάθαρες αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβολαίου. Στους έωλους ισχυρισμούς της απαντά η πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο. Την ώρα που αντιμετωπίζουμε τη μεγάλη πρόκληση του πολέμου, δεν χρειαζόμαστε νέους αναθεωρητισμούς και αναβιώσεις αυτοκρατορικών φαντασιώσεων. Η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, «κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές, αλλά ανοιχτά τα παράθυρα στις ειρηνικές επαφές. Οι διαφορές λύνονται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, όχι με νταηλίκια».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ