Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ:ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 12ΜΗΝΟ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΗΡΘΑΝ

Η μέγιστη πλειοψηφία των αιτήσεων για άσυλο, δεν καταλήγουν σε εξέταση, γιατί οι ίδιοι δεν εμφανίζονται στις συνεντεύξεις, τόνισε ο υπουργός

Κατά 89% έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές το 2021 σε σχέση με το 2020 στα νησιά σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

«Η μέγιστη πλειοψηφία των αιτήσεων για άσυλο, δεν καταλήγουν σε εξέταση ασύλου, γιατί οι ίδιοι που έχουν καταθέσει την αίτηση, δεν εμφανίζονται στις συνεντεύξεις» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι πολλοί πρόσφυγες «εκμεταλλευόμενοι κυκλώματα φεύγουν από τη χώρα για την κεντρική και δυτική Ευρώπη».

Όπως είπε ο κ. Μηταράκης «το 2021 έχουν μειωθεί οι ροές κατά 89% στα νησιά μας σε σχέση με το 2020. Σε κάποια νησιά που είχαμε πρόβλημα παλιά, έχει μήνες να φανεί έστω και ένας. Αυτό μας έχει επιτρέψει να κλείσουμε ως τώρα τουλάχιστον 70 δομές στην ηπειρωτική χώρα, ενώ αποσυμφορήσαμε τα νησιά μας χωρίς νέες δομές».

Σύμφωνα με τα στοιχεία «τους τελευταίους 12 μήνες έχουν φύγει νομίμως, με απελάσεις, οικειοθελείς αποχωρήσεις, ή με μετεγκαταστάσεις από τη χώρα περισσότεροι απ’ όσοι μπήκαν. Έχουμε θετικό ισοζύγιο, με 7.300 που έχουν έρθει, ενώ φύγανε στο αντίστοιχο διάστημα 11.500». Ο κ. Μηταράκης είπε ότι «στις δομές φιλοξενίας έχουμε 56.000 όταν πριν ένα χρόνο είχαμε 92.000. Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στη χώρα μας είναι περίπου 60.000.Στη χώρα μας έχουμε λιγότερους πρόσφυγες απ’ όσους πιστεύει η κοινή γνώμη», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ