Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
x

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΦΡΙΚΗ ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Ιδρυτής ΜΚΟ δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες από πτώματα παιδιών που κείτονταν σε παραλία μετά από ναυάγιο - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

Σοκαριστικές φωτογραφίες από πτώματα παιδιών που κείτονται σε ακτές στην περιοχή Ζουάρα της Λιβύης μετά από ναυάγιο της λέμβου στην οποία επέβαιναν κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, αποτυπώνοντας τη φρίκη προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να φτάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες μέσω θαλάσσιων περασμάτων.

«Είμαι ακόμα σοκαρισμένος από τη φρίκη της κατάστασης, μικρά παιδιά και γυναίκες που είχαν μόνο όνειρα και φιλοδοξίες να ζήσουν. Έχουν εγκαταλειφθεί για περισσότερες από 3 ημέρες σε μια παραλία στη Ζουάρα της Λιβύης. Κανείς δεν νοιάζεται για αυτά». Με αυτή τη λεζάντα ο ιδρυτής της ΜΚΟ Open Arms συνόδευσε φωτογραφίες πτωμάτων παιδιών και γυναικών από την παραλία.

Σε σχόλιο μάλιστα μίας Ιταλίδας δημοσιογράφου η οποία ανέφερε πως τα πτώματα δεν αφέθησαν στις ακτές για τρεις ημέρες, αλλά περισυνελέγησαν από τον στρατό την ίδια ημέρα για την ταφή τους, ο ιδρυτής της ΜΚΟ δημοσίευσε νέες φωτογραφίες από τα δύο νεκρά παιδιά, λέγοντας πως η πληροφορία της δημοσιογράφου είναι ανακριβής. Σύμφωνα με τον ίδιο, πάνω από 50 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους καθώς η λέμβος στην οποία επέβαιναν αναποδογύρισε.

«Αποσιωπώντας το πρόβλημα των μεταναστών, δεν λύνεται. Οι τελευταίες εικόνες παιδιών, (σ.σ. με πτώματα ανηλίκων σε παραλία της Λιβύης) είναι απαράδεκτες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής. Χρειάζεται μια αλληλέγγυα απάντηση, όχι αδιαφορία», είπε ο Ντράγκι, ο οποίος ζήτησε να τεθεί το μεταναστευτικό στην ημερήσια διάταξη της επόμενης Συνόδου Κορυφής. «Πιστεύουμε ότι θα έχουμε τη στήριξη της Ευρώπης, σε ό,τι αφορά το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων. Μέχρι την επόμενη σύνοδο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όλο πρόβλημα. Στην συνέχεια, η Σύνοδος Κορυφής θα πρέπει να βρει μια αποτελεσματική και αλληλέγγυα λύση», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, τον Απρίλιο περισσότεροι από 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σκάφος ανατράπηκε κατά τη διάρκεια θύελλας στα ανοιχτά της Λιβύης. Σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ, περίπου 630 άτομα έχουν πεθάνει στην Κεντρική Μεσόγειο φέτος ενώ επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πηγή φωτογραφιών: Oscar Camps/Twitter
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ