Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
x

ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τζιτζικώστας: «Μην απορήσετε αν πίνετε καφέ στη Λ. Νίκης με αστέρες του Χόλιγουντ» - Έρχεται και η επένδυση των χολιγουντιανών στούντιο στη Θέρμη

«Μην απορήσετε αν πίνοντας καφέ στη Λεωφόρο Νίκης δείτε δίπλα σας όχι γνωστό σκηνοθέτη μόνο αλλά πολύ πολύ γνωστό και μεγάλο αστέρα του Χόλιγουντ».

Με τη φράση αυτή ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη τις επόμενες μέρες των γυρισμάτων μεγάλης χολιγουντιανής κινηματογραφικής παραγωγής για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστές πασίγνωστους ηθοποιούς.

Η συμφωνία έχει κλειστεί και η επένδυση είναι εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα και παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες αρχίζει και η κατασκευή των στούντιο μεγάλης χολιγουντιανής εταιρείας οπτικοακουστικών παραγωγών, στη Θέρμη.

Οι ανακοινώσεις του περιφερειάρχη έγιναν στο περιθώριο της υπογραφής των συμφώνων συνεργασίας για τη σύμπραξη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την πορεία κατασκευής των κινηματογραφικών στούντιο στη Θέρμη, που είχε ανακοινώσει μετά την επίσκεψή του στο Hollywood, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια καθυστέρηση, όμως πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώσαμε όλες τις προεργασίες και λύσαμε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα και αρχίζει τους επόμενους μήνες η κατασκευή των στούντιο χολιγουντιανής εταιρίας στη Θέρμη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τις επόμενες μέρες ξεκινούν τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστές πολύ μεγάλα ονόματα του Hollywood. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή μας, που βάζει για τα καλά την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών. Σημαντικό ρόλο σ' αυτή την εξέλιξη έπαιξε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δικαιώνοντας την επιλογή μας να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που ιδρύει Film Office στην Ελλάδα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Πάνο Κουάνη και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που συνέβαλαν τα μέγιστα για να φτάσουμε σε αυτά τα αποτελέσματα. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, όμως είμαστε πολύ αισιόδοξοι πλέον ότι θα γίνει πράξη ο στόχος που έχουμε βάλει, ώστε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον στο χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών, με τεράστια οφέλη για την τοπική οικονομία, για τις θέσεις εργασίας και για την προβολή του τόπου μας».




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ