Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
x

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης συμμετείχε στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΘ.

Τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας έπειτα από την ψήφιση του πρόσφατου σχετικού νόμου, παρουσίασε σε διαδικτυακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΘ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Επισήμανε ότι γνώμονας της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου ήταν και το τι ισχύει στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με τον νέο νόμο θα έχουν εκδοθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα προχωρά και η προεργασία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας και την νέα Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας.

Για την τηλεργασία η Υπουργική Απόφαση, η οποία θα εξειδικεύει ορισμένα ζητήματα που έθεσε ο καινούργιος νόμος, αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ακόμη ότι με επόμενη νομοθετική παρέμβαση θα αναδομηθεί ο ΟΑΕΔ, θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά η κατάρτιση και θα εισαχθεί η διάσταση της πιστοποίησης.

Στην διαδικτυακή συνεδρίαση συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Άννα Στρατινάκη.

Τέλος, ο υπουργός και η Γενική Γραμματέας απάντησαν και σε όλα τα ερωτήματα, τα οποία έθεσαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Γιάννης Μασούτης και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ