Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
x

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΤΕΛ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εώς και τις 31 Δεκεμβρίου 2022 θα συνεχιστεί η δραστηριότητα των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το σχέδιο σύμβασης και κοινοποιήθηκε η σχετική Πράξη στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης για τη συνέχιση του έργου της αστικής-περιαστικής εξυπηρέτησης 25 γραμμών του ΟΑΣΘ στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης οι οποίες εξυπηρετούνται ήδη εδώ και 2 χρόνια από την ΚΤΕΛ Θεσαλονίκης ΑΕ σε σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής.

Η λήξη της σύμβασης για μια σειρά από γραμμές της περιαστικής Θεσσαλονίκης επεκτείνεται πλέον για την 31η Δεκεμβρίου 2022, μαζί με τις υπόλοιπες 6 γραμμές. «Δημιουργείται ένα ενιαίο «πακέτο» περιαστικής συγκοινωνίας, ένα σύνολο έργου κοντά στα 12.500.000 οχηματοχιλιόμετρα/χρόνο ή, σε ποσοστό, άνω του 40% του έργου του παρόχου ΟΑΣΘ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των ΚΤΕΛ.

«Οι αστικές συγκοινωνίες δίδαξαν και διδάσκονται πολλά από τη συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Μαζί με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τον ΟΑΣΘ αλλά και τα ΚΤΕΛ, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ακόμη καλύτερη και ποιοτικότερη συγκοινωνία. Δίνουμε το καλό παράδειγμα της συνεργασίας προς όφελος του μετακινούμενου ο οποίος ταλανίζονταν για χρόνια. Θεμελιώνουμε τις προϋποθέσεις για το «αύριο» της βιώσιμης μετακίνησης, με διάθεση για προσφορά αλλά και ευθύνες. Μοναδικός στόχος μας η άρτια εξυπηρέτηση των πολιτών!», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ