Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
x

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Είκοσι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης επέστρεψαν και πάλι στα έδρανα, ενώ 17 συμμετάσχουν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης

Με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, με μέτρα και αποστάσεις και με περίπου τα δύο τρίτα των δημοτικών συμβούλων ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας το πρώτο δια ζώσης αλλά και με τηλεδιάσκεψη Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από ενάμιση χρόνο.

Είκοσι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και τέσσερις διαμερισματικοί σύμβουλοι επέστρεψαν και πάλι στα έδρανα, ενώ οι δεκαεπτά συμμετάσχουν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα εν λόγω 17 άτομα είτε δεν έχουν εμβολιαστεί και σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις, καθώς είναι μόνο για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι αλλά δεν επιθυμούν να μπουν σε εσωτερικό χώρο και έτσι επέλεξαν να είναι στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στους 28 δημοτικούς συμβούλους, πριν εισέλθουν στην αίθουσα, έγινε έλεγχος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Αφού μπήκαν στον χώρο κάθισαν στη θέση που τους υπέδειξαν και η οποία είναι σε απόσταση από τον άλλο δημοτικό σύμβουλο. Στον χώρο όλοι είναι με μάσκα ενώ πάνω στα έδρανα υπάρχουν αντισηπτικά.