Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
x

ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Βόλβης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επέκταση του δικτύου διανομής στη περιοχή

Ο Σταυρός του δήμου Βόλβης τροφοδοτείται με φυσικό αέριο εντός του 2021 σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ όπως γνωστοποιείται μετά από συνάντηση του δημάρχου Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα με διοικητικά στελέχη της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο  δήμαρχος Βόλβης, κ. Διαμαντής Λιάμας υποδέχθηκε στον Σταυρό τον Διευθυντή Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μιχάλη Στεργιόπουλο, τον Διευθυντή Κατασκευής Δικτύου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Γεώργιο Λαχωρά και στελέχη της Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Βόλβης, κ. Λιάμας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επέκταση του δικτύου διανομής στη περιοχή. Αναγνώρισε τα πλεονεκτήματα της υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού αναπτυξιακού έργου, το οποίο προσφέρει εξοικονόμηση  πόρων  και  ενέργειας στους  πολίτες  και στην τοπική αυτοδιοίκηση, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο κ. Στεργιόπουλος ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, έως τον Σεπτέμβρη του2021 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τροφοδοσία του Σταυρού του δήμου Βόλβης. Στο πλαίσιο του Προγράμματος  Ανάπτυξης 2021-2025, προβλέπονται  επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ.€ στην περιοχή, για την ανάπτυξη των υποδομών, την επέκταση του δικτύου και για την υλοποίηση νέων συνδέσεων.

Με  την ένταξη του δήμου  Βόλβης στο Δίκτυο  Διανομής  Φυσικού  Αερίου,τροφοδοτείται από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ το σύνολοτων14 Καλλικρατικών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος αναμένεται από τη δημοτική αρχή η παραχώρηση του δημοτικού χώρου για την κατασκευή του Σταθμού Αποσυμπίεσης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Ο δήμαρχος  Βόλβης, κ.Λιάμας δεσμεύτηκε για την άμεση δρομολόγηση των  ενεργειών και την παραχώρηση του χώρου στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών της Εταιρείας. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Κατασκευής Δικτύου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λαχωράς, η έναρξη των εργασιών για την επέκταση του δικτύου διανομής θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών του δήμου, στοχεύοντας στην κάλυψητων αναγκών των κατοίκων κατά την επόμενη χειμερινή περίοδο. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια εκτέλεσης των εργασιών, εστιάζοντας στην παροχή υπηρεσιών  υψηλών  προδιαγραφών για την  βέλτιστη  εξυπηρέτηση  των τελικών καταναλωτών και των χρηστών Διανομής.

Ο κ. Στεργιόπουλος, τόνισε ότι για όλο το 2021 τα τέλη σύνδεσης θα παρέχονται με 100% έκπτωση για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης  με  το  δίκτυο  φυσικού  αερίου της ΕΔΑΘΕΣΣ και  για  όλες τις χρήσεις, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη.

Για την υποβολή των αιτήσεων σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 11150 και στο εταιρικό site της ΕΔΑ  ΘΕΣΣ www.edathess.gr. Επισημαίνεται ότι  η ΕΔΑ  ΘΕΣΣ εφαρμόζει την ηλεκτρονική υπηρεσία Ε-Contract, για την απομακρυσμένη υπογραφή των συμβάσεων σύνδεσης με το  δίκτυο διανομής φυσικού  αερίου από το  σπίτι. Επίσης, αιτήσεις σύνδεσης θα  πραγματοποιούνται  και  στο κέντρο εξυπηρέτησης  πολιτών  του δήμου Βόλβης, όπως ορίστηκε από τον δήμαρχο, κ. Λιάμα. Για θέματα δυσλειτουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου μπορεί ο κάθε πολίτης να καλεί 24 ώρες το 24ωρο στον τηλεφωνικό αριθμό 10302.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ