Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το έργο του προσωπικού του Σώματος και τόνισε την ευγνωμοσύνη του στους αστυνομικούς.

Με σεμνές τελετές σε όλη την Ελλάδα και χωρίς επισημότητες, υπό το βάρος της επιδημίας του κορωνοϊού Covid-19, εορτάστηκε σήμερα η ημέρα η «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του διευθυντή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Κιούλου.

Παρέστησαν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, στην οποία αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα, που συνδέεται με τη δημιουργία και το άνοιγμα του ιστορικού Μουσείου της Ελληνικής Αστυνομίας στους χώρους της πρώην Σχολής Αξιωματικών, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το έργο του προσωπικού του Σώματος, τόνισε την ευγνωμοσύνη του στους αστυνομικούς που έχασαν την ζωή τους στο καθήκον, ενώ μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Ιδιάζουσες και ιδιόμορφες συνθήκες κοινωνικής, πολιτικής και ανθρωπιστικής φύσεως χαρακτηρίζουν κατά το έτος 2020 την «Ημέρα της Αστυνομίας. Συνθήκες, όπως η πανδημία του κορωνοϊού και η προσπάθεια μαζικής εισόδου μεταναστών στα ανατολικά και βόρεια σύνορα της χώρας μας, έρχονται να αναδείξουν πολλαπλώς την αποτελεσματικότητά μας κατά τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών, τα οποία χρήζουν της δυναμικής και άμεσης παρέμβασής μας, και επισημαίνουν το βαρύνουσας σημασίας έργο μας...Σας καλώ όλους να εγκύπτετε με ενδιαφέρον και μεθοδικότητα στο έργο σας, να τιμάτε τους πυλώνες της αποστολής του Σώματος, να ενδιαφέρεστε για τον πολίτη και τις ανάγκες του, να συμβάλλετε στην εδραίωση κλίματος ευνομίας και σταθερότητας και να είστε ακούραστοι φύλακες του νόμου».

Παράλληλα, πραγματοποιείται πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού για την τράπεζα αίματος του Σώματος, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ