Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας. Είναι πρώην πρωθυπουργός» αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση που μέσω πηγών σχολίασε με αισμητό τρόπο την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που επέκρινε τους χειρισμούς του Μαξίμου γύρω από το θέμα του δανεισμού των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας. Είναι πρώην πρωθυπουργός. Επί τέσσερα χρόνια, ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε, πέρα από κάποιες γενικόλογες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα; Καμία», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του επανέφερε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών δυνατά στο προσκήνιο.

«Αν μάλιστα ο κ.Τσίπρας ενδιαφερόταν πραγματικά για το θέμα κι όχι για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση, θα διάβαζε ότι στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού αναφέρεται με σαφήνεια ότι "η απαίτησή μας για επιστροφή των Γλυπτών ισχύει στο ακέραιο" κι ότι το Βρετανικό Μουσείο "δίνει μια χαμένη μάχη". Αντί να διαστρεβλώνει λοιπόν τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη, ας συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην υλοποίηση του ελληνικού αιτήματος», καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ