Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
x

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: ΓΟΝΕΑΣ ΜΗΝΥΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ RAPID TEST

Κατέθεσε μήνυση κατά της υπεύθυνης Covid του σχολείου και παντός υπευθύνου για διενέργεια ιατρικής πράξης σε ανήλικο χωρίς τη συγκατάθεση γονέα

Αντιμέτωποι με την οργή γονέα μαθήτριας 12 ετών βρέθηκαν προχθές το απόγευμα η υπεύθυνη για θέματα Covid Γυμνασίου στον Αλμυρό και η διεύθυνση του σχολείου, όταν κλήθηκαν να διαχειριστούν την κατάσταση μετά την εμφάνιση θετικού κρούσματος και ακολούθησαν το πρωτόκολλο ασφαλείας για την πανδημία, ζητώντας rapid tests απο όλα τα παιδιά του τμήματος.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρισκόταν κοντά στο σχολείο στο Πολιτιστικό Κέντρο και όλα τα παιδιά υποβλήθηκαν στα τεστ. Το τμήμα έχει 20 μαθητές. Βρέθηκε όμως ένας γονιός, ο πατέρας της μαθήτριας να έχει… ενστάσεις. Όταν ενημερώθηκε το μεσημέρι για το rapid test απευθύνθηκε μαινόμενος στο σχολείο και έλεγε ότι θα καλέσει τα κανάλια γιατί έγινε ενώ δεν συναινούσε.

Ο διαμαρτυρόμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβη και στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του, ενώ πέρασε και το κατώφλι του Αστυνομικού τμήματος Αλμυρού καταθέτοντας μήνυση κατά της υπεύθυνης του σχολείου για τα θέματα Covid και παντός υπευθύνου για διενέργεια ιατρικής πράξης σε ανήλικο χωρίς τη συγκατάθεση γονέα.

Όμως, η μήνυσή του έμεινε σε ισχύ για… μερικές ώρες. Η Εισαγγελία Βόλου ενημερώθηκε για τη μηνυτήρια αναφορά και ζήτησε να μην προχωρήσει καμία διαδικασία αυτοφώρου, αλλά και να της διαβιβαστεί η δικογραφία για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ετσι, λίγες ώρες μετά ο αρνητής του κορωνοϊού έτρεχε να ανακαλέσει τη μήνυση.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η μήνυση αποσύρθηκε.

«Εληξε αισίως το θέμα. Κατάλαβαν, στο πλαίσιο της συνεργασίας, γονείς και καθηγητές ότι όλα γίνονται προς το συμφέρον των παιδιών, γιατί υπάρχει μεγάλη αγάπη και από τους γονείς και από τους καθηγητές για τους μαθητές. Οπότε δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα».

Επισημαίνεται ότι στον νέο ποινικό κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση προβλέπεται ότι δεν θα ακολουθείται διαδικασία αυτοφώρου για «αδικήματα» όπως αυτά που προσάπτουν στους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς οι αρνητές της νόσου Covid και οι αντιεμβολιαστές. Επιπλέον, για το θέμα έχει παρέμβει ο Αρειος Πάγος, ενώ η Εισαγγελία Βόλου έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί, εάν υπάρχει επεισόδιο με αντιεμβολιαστή – αρνητή του κορωνοϊού σε δομές υγείας, εκπαίδευσης και κάθε χώρο στον Βόλο και τη Μαγνησία.

Οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες καθημερινά, προκειμένου να φέρουν σε πέρας την τήρηση του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ και τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού. Αντί να ασχολούνται με το εκπαιδευτικό τους έργο απερίσπαστοι, καταβάλλουν αγώνα για την τήρηση των αυτονόητων μέτρων. Δεν βρίσκουν στα τηλέφωνα γονείς, συναντούν αντιδράσεις από αρνητές του κορωνοϊού και την ίδια στιγμή προσπαθούν να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά εν μέσω δεκάδων μολύνσεων που καταγράφονται καθημερινά στον νομό και να μην δημιουργούν προβλήματα που να αναστατώνουν τους μαθητές.

Πηγή: taxydromos.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ