Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ Ο ΖΕΡΒΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προετοίμασε μαζί με εθελόντριες, μουσακά για περίπου 50 αστέγους που θα παραλάβουν απόψε το φαγητό στην Παναγία Δέξια.

Ρόλο μάγειρα ανέλαβε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος συνέβαλε στην προετοιμασία του γεύματος που παραδοσιακά ετοιμάζεται κάθε Κυριακή για τους αστέγους στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιο Στυλιανός».

Ο κ. Ζέρβας φόρεσε την ποδιά και τον σκούφο του και άρχισε να προετοιμάζει μαζί με τις εθελόντριες μαγείρισσες μουσακά για περίπου πενήντα άστεγους που θα παραλάβουν το γεύμα απόψε στην Παναγιά Δέξια.

«Αισθάνομαι πολύ ωραία να βρίσκομαι εδώ ανάμεσα στις μαγείρισσες, τις εθελόντριες, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στον Άγιο Στυλιανό. Μαγειρεύουμε για τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, τους άστεγους, τους άπορους. [...] Χαίρομαι και εγώ σήμερα που ασχολούμαι μαγειρεύοντας, κάτι που αγαπάω πάρα πολύ», τόνισε ο δήμαρχος.

Το γεύμα προετοιμάστηκε με τη συνδρομή των εργαζομένων του βρεφοκομείου που ήρθαν στο ρεπό τους και των εθελοντών της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων.

Η Εθελοντική Διακονία Αστέγων μαγειρεύει φαγητό τα τελευταία πέντε χρόνια για 50 αστέγους στους οποίους παραδίδει τα γεύματα. Μέσω χορηγιών υποστηρίζει δώδεκα Μητροπόλεις, τέσσερα ορφανοτροφεία, τέσσερα γηροκομεία, τις φυλακές Διαβατών και Κασσανδρείας καθώς και το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ