Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021
x

MAD CLIP: ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε ο πραγματογνώμονας, κ. Μαδιάς και έκανε λόγο για πρόσκρουση που ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και όχι για σύγκρουση.

Απαντήσεις στο θανατηφόρο τροχαίο, που σημειώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Βουλιαγμένη Αττικής, με θύμα τον Πίτερ Αναστασόπουλο, γνωστό τράπερ με όνομα Mad Clip, αναζητούν οι αρχές.

Διαβάστε σχετικά Σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο: Νεκρός σε τροχαίο ο τράπερ Mad Clip (φωτο)

Το ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας Porsche, το οποίο οδηγούσε ο 34χρονος τράπερ εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε με σφοδρότητα διαδοχικά σε κολόνα και στη συνέχεια σε δένδρο, όπου κόπηκε στη μέση. Το αυτοκίνητο έγινε μια άμορφη μάζα και ο γνωστός τράπερ εγκλωβίστηκε. Στο σημείο έσπευσαν δώδεκα πυροσβέστες, οι οποίοι τον απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, ο Mad Clip κινούνταν με ταχύτητα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ρεύμα από το Καβούρι προς Γλυφάδα.

Στο σημείο, όπου έγινε το δυστύχημα βρέθηκε ο πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς, ο οποίος -σε δηλώσεις του- έκανε λόγο για πρόσκρουση που ο οδηγός έχασε τον έλεγχο κι όχι για σύγκρουση.

«Τα ίχνη που βλέπουμε πάνω στο οδόστρωμα δεν είναι ίχνη τροχοπέδησης, είναι ίχνη πλαγίας ολίσθησης, εκτροπής. Όταν έχουμε τέτοια χαρακτηριστικά ίχνη πάνω στο οδόστρωμα, η έναρξη αυτών των ιχνών προσδιορίζει και το σημείο με ακρίβεια, το σημείο εκτροπής του οχήματος, όπου χάθηκε ο έλεγχος. Έχασε τον έλεγχο ο οδηγός. Η αρχική κατεύθυνση του οχήματος ήταν από Βάρη προς Αθήνα. Η μία δεξιά στροφή είναι περίπου στα 60 μέτρα πριν από το σημείο της πρόσκρουσης που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν εκινείτο κάτω από 120 χλμ/την ώρα το ελάχιστο».

Όπως είπε ο κ. Μαδιάς, ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε ευθύνες βαραίνουν τον οδηγό και την πιθανή μεγάλη ταχύτητα, ευθύνες φέρει και η περιφέρεια καθώς «στο σημείο έχουν παραλείψει να βάλουν μπάρες ασφαλείας εθνικών οδών, τα λεγόμενα παρόδια εμπόδια, που σκοπό έχουν να συγκρατούν το όχημα και να μειώνουν την ένταση της πρόσκρουσης και ανεξάρτητα από τη γωνία πρόσκρουσης να επανα-ευθυγραμμίζουν το όχημα πάνω στο οδόστρωμα σε σχέση με την αρχική του κατεύθυνση».

Οι δηλώσεις του Π. Μαδιά

Η Τροχαία εξετάζει το κατά πόσο στο δυστύχημα εμπλέκεται άλλο όχημα, αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, ως εκ τούτου αναζητά κάμερες που πιθανόν να έχουν καταγράψει το συμβάν, καθώς και αυτόπτες μάρτυρες που ενδέχεται να έχουν πληροφορίες που θα ενισχύσουν την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Εξετάζεται επίσης το σενάριο η Porsche να παρουσίασε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Πηγή: Καθημερινή
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ