Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως αν και είναι δικαίωμα του καθενός να μην εμβολιαστεί, στην παρούσα φάση πρέπει να προστατευτεί η δημόσια υγεία

Μέτρα προστασίας από τους υγειονομικούς που αρνούνται τον εμβολιασμό θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών ζήτησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Είναι δικαίωμα του καθενός να μην θέλει να εμβολιαστεί. Όμως στην παρούσα φάση πρέπει να σταθμιστεί με το δικαίωμα των υπολοίπων για την προστασία της υγείας τους» τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ο βουλευτής του βορείου τομέα Αθηνών εξήγησε ότι είναι δικαίωμα του καθενός αν θα εμβολιαστεί ωστόσο ειδικά για τους υγειονομικούς, το δικαίωμα αυτό σταθμίζεται με το δικαίωμα των περισσότερων για την προστασία της υγείας τους. Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε δε την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών από υπηρεσίες που έχουν επαφή με ασθενείς ή την επιβολή πειθαρχικών μέτρων πλην της απόλυσης.

«Είναι δικαίωμα του καθενός να μην θέλει να εμβολιαστεί. Όμως στην παρούσα φάση πρέπει να σταθμιστεί με το δικαίωμα των υπολοίπων για την προστασία της υγείας τους. Ειδικά όταν αυτός είναι επαγγελματίας στον χώρο της υγείας και αρνείται να εμβολιαστεί τότε θα πρέπει να αλλάξει χώρο εργασίας και αν το αρνηθεί να εφαρμοστεί το πειθαρχικό δίκαιο πλην της διάταξης απολύσεως» ανέφερε χαρακτηριστικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ