Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
x

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «επιμένει να λέει πράγματα με τα οποία δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε».

«Διάλυση της χώρας» θεωρεί την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης με όλα τα κόμματα μετά από τη διενέργεια εκλογών με απλή αναλογική ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση, κάνοντας αρχικά μια αναφορά στον  Νίκο Ανδρουλάκη, παραλληλίζοντας την «πορεία» του με τα τεκταινόμενα στον αγαπημένο του Ολυμπιακό και τις εξελίξεις στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας.

«Ευτυχώς πήραμε έναν προπονητή, ο οποίος μπορεί να βγάλει τη χρονιά. Τώρα το κόμμα μας είναι καλύτερα από ότι ήταν. Θα μπορούσε να πηγαίνει και ακόμη καλύτερα», είπε σε ένα σχόλιο με... ποδοσφαιρική χροιά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική, σημείωσε ανάμεσα μεταξύ άλλων ότι «κυβέρνηση με όλα τα κόμματα είναι διάλυση της χώρας μας. Έχω ζήσει επανειλημμένα τέτοιου είδους καταστάσεις, γιατί θυμάμαι και πράγματα όταν δεν ήμουν πολιτικός», για να προσθέσει πως «η χώρα δεν μπορεί να μείνει στον αέρα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα θα τα λέμε σωστά, όταν προκηρυχθούν εκλογές».

Αναφορικά με τα σενάρια συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας επιμένει να λέει πράγματα με τα οποία δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε». Ο κύριος Λοβέρδος συνέχισε να είναι αιχμηρός απέναντι στο νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας:

«Ο Τσίπρας λέει ψέματα, όπως αναπνέει, αλλά όταν λέει κάτι σωστό δεν μπορείς να το αρνείσαι. Τώρα λέει ότι με τα “δευτερότριτα κόμματα” δεν θα κάνουμε κυβέρνηση», για να καταλήξει με την αποστροφή «πώς μπορούμε να συνεργαστούμε;».

Ως προς τα τεκταινόμενα σε Ουκρανία και την κατάσταση μετα ελληνοτουρκικά, σημείωσε ότι «πέραν του δίκιου και της Ουκρανίας υπάρχει και η Τουρκία, μια δύναμη αναθεωρητική που η Ρωσία κοπιάρει με τη μεταβολή των συνόρων, τις πρακτικές και τις λογικές της Τουρκίας, ειδικά του προέδρου Ερντογάν». Σημείωσε, δε, πως «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ