Τρίτη 22 Ιουνίου 2021
x

ΛΙΝΟΥ: ΝΑ ΜΗΝ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ASTRAZENECA ΣΤΟΥΣ 30ΑΡΗΔΕΣ

Η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι πάρα πολύ μικρή, είτε νοσήσει είτε εμβολιαστεί, σημείωσε η καθηγήτρια

Κατά της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca στους 30άρηδες τάχθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, εξέφρασε την άποψη πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αλλά να «ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός με την AstraZeneca μετά τα 50». «Πρέπει να εμβολιαστούν οι 30άρηδες, αλλά το ΑstraΖeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», είπε κι διερωτήθηκε αν «είναι θέμα και δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία και η Επιτροπή το έκαναν. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50».

«Η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι πάρα πολύ μικρή, είτε νοσήσει είτε εμβολιαστεί. Σε αυτή την ηλικία, αυτός ο αμελητέος κίνδυνος είναι ίδιος, είτε περιμένει να νοσήσει είτε περιμένει να εμβολιαστεί» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η κα Λινού.

Σημειώνεται πως αύριο, 27 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Διαβάστε Εμβόλια: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39, παίρνουν σειρά και οι 40-49

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ