Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ: ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ- ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Θεοκλής Ζαούτης κάλεσε τους πολίτες να μη διστάζουν να εμβολιαστούν καθώς τυχόν παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες όπως επισήμανε.

Μπορεί να πρέπει να θυσιάσουμε το ταξίδι το Πάσχα στο χωριό και στο νησί για να περάσουμε όμορφα το καλοκαίρι, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής παιδιατρικής και επιδημιολογίας του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ αυτή τη στιγμή χρειάζεται «λίγο κράτει» λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων και έθεσε το ρώτημα τι θα συμβεί εάν υπάρξει μια μαζική μετακίνηση από κόκκινες περιοχές σε περιοχές με μικρότερο ιικό φορτίο ή σε νησιά «παρθένα» από Covid.

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας είπε ότι «πάμε σχετικά καλά» και κάλεσε τους πολίτες να μην διστάζουν να εμβολιαστούν καθώς τυχόν παρενέργειες είναι πάρα πολύ σπάνιες και ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος. Επίσης ο καθηγητής τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιούν οι πολίτες τα τεστ, να τηρούν τα μέτρα των αποστάσεων και να φορούν μάσκα ώστε να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ