Σάββατο 28 Μαΐου 2022
x

LAVENDER WORLD: ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΛΕΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ

Τα αδέρφια Κυριακίδη, η Χριστίνα και ο Χαράλαμπος, γεωπόνοι και οι δύο, ένωσαν τους κόσμους σαλιγκαριών και λεβάντας στην εταιρεία καλλυντικών τους.

Ο κόσμος της λεβάντας συναντά τον κόσμο των σαλιγκαριών σε μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη που προσπαθεί μέσω της αγάπης και για τους δυο να εισφέρει το δικό της μερίδιο στην ομορφιά. Η Lavender World, την οποία δημιούργησαν το 2019 τα αδέρφια Κυριακίδη, η 28χρονη Χριστίνα και ο 34χρονος Χαράλαμπος, αμφότεροι γεωπόνοι, είναι μια επιχείρηση φυσικών καλλυντικών που αξιοποιεί τόσο το έκκριμα του σαλιγκαριού όσο και το αιθέριο έλαιο της λεβάντας στις φόρμουλές της. Μάλιστα, όσον αφορά τα σαλιγκάρια, διαθέτει πιστοποίηση για την παραγωγή εκκρίματος με σκοπό την παρασκευή καλλυντικών, αλλά και ένα ειδικό μηχάνημα που δεν ενοχλεί ούτε κακοποιεί τα ζώα, ώστε να παράγουν βλέννα.

Αντίθετα παράγει όζον και προκαλεί μικροδονήσεις που τα κάνει να εκκρίνουν την ευεργετική αυτή ουσία από… χαρά, εξασφαλίζοντας και την καλύτερη δυνατή ποιότητά της.  

Από κρέμες προσώπου, ορούς ματιών, σαπούνια και κηραλοιφές μέχρι κρέμες χεριών, σώματος, αιθέριο έλαιο λεβάντας, αλλά και τσάι και κεριά από το ιδιαίτερο αυτό αρωματικό φυτό, η Lavender World έχει φτάσει να διαθέτει περί τους 30 κωδικούς. Σε κάποιους από αυτούς επικρατεί η λεβάντα και σε κάποιους το έκκριμα σαλιγκαριού, ενώ υπάρχουν και καλλυντικά της, όπου τα δύο αυτά υλικά συνδυάζονται. Η Lavender World έχει και φυσικό κατάστημα στην Ανατολικής Θράκης 21-23, αλλά και e-shop από όπου διαθέτει τα προϊόντα της. Μάλιστα, εκτός από τα καλλυντικά και τα υπόλοιπα είδη της, πουλά το πιστοποιημένο της έκκριμα σαλιγκαριού και ως πρώτη ύλη σε τρίτους. Στα νέα της προϊόντα δε περιλαμβάνεται μια κρέμα προσώπου και ματιών όπου η βλέννα του σαλιγκαριού είναι αδιάλυτη, καθαρή, χωρίς αραίωση.