Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
x

ΛΑΓΚΑΔΑΣ: ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΥΤΕΨΑΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Τα παιδιά μπόρεσαν να δουν από κοντά πώς λειτουργεί ένα μελίσσι καθώς και να ενημερωθούν για τα όσα παράγει ένας μελισσοκόμος.

Ένα ξεχωριστό μάθημα κάτω από τα δέντρα για την πιο αγαπημένη εργάτρια της φύσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά.

Οι μικροί μαθητές διδάχθηκαν από την πρόεδρο τη Παγκόσμιας Επιτροπής για την Υγεία της Μέλισσας, κ. Φανή Χατζήνα, για τα οφέλη που προσφέρει η μέλισσα στον άνθρωπο, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης, τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Λαγκαδά και τον Δήμο Λαγκαδά με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας που γιορτάστηκε στις 20 Μαΐου.

Τα παιδιά μπόρεσαν να δουν από κοντά πώς λειτουργεί ένα μελίσσι, να ενημερωθούν για τα όσα παράγει ένας μελισσοκόμος (μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κερί), ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δράση φύτευσης μελισσοκομικών φυτών (θυμάρι, δενδρολίβανο, λεβάντα, λεβαντίνη) στην είσοδο της πόλης του Λαγκαδά.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, που επισήμανε πόσο σημαντικό είναι οι μαθητές της περιοχής να μαθαίνουν για τη μέλισσα και τη μελισσοκομία, που στην Επαρχία Λαγκαδά είναι μια ιδιαίτερα ενεργή δραστηριότητα.

Τα μελισσοκομικά φυτά παραχωρήθηκαν για τη σημερινή εκδήλωση με την ευγενική χορηγία της Stone Group International.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ