Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
x

ΛΑΕ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ

Πυρά σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση από τη Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης σχετικά με το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ.

Σκληρή κριτική ασκεί η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης αναφορικά με το σχέδιο να ανάπλασης της ΔΕΘ, τόσο με αποδέκτη την κυβέρνηση της ΝΔ που φέρνει στη Βουλή τα σχετικά νομοσχέδια, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ που όπως είναι γνωστό υπάρχουν διχογνωμίες για ναι ή όχι στο συγκεκριμένο σχέδιο.

«Η Διοίκηση της ΔΕΘ προχωρά τη διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης της ΔΕΘ, κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων των «μαύρων επενδυτών», όσων δηλαδή, στα χρόνια της κρίσης, αγόρασαν λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, τουριστικά φιλέτα, προσδοκώντας να απομυζήσουν περισσότερα κέρδη, από μια χώρα που μετατρέπεται, πέραν των άλλων, σε τουριστική αποικία της Ν.Α Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η ΛΑΕ σημειώνει ότι «αυτό που προκαλεί αφωνία από το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας, είναι ότι στελέχη και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπογράφουν κείμενο ενάντια στο προωθούμενο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, ξεχνώντας(;;;), ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, το «έτρεξε» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του αρμόδιου Υπουργού της κι έγινε δημόσια διαβούλευση, όμως, πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές κτλ. που υπογράφουν τώρα, τότε κρύφτηκαν μέσα στην απόλυτα συναινετική σιωπή τους».

Η Λαϊκή Ενότητα κάνει μάλιστα ειδική αναφορά στον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Σωκράτη Φάμελλο που όπως λέει, «μόλις το Σεπτέμβρη που μας πέρασε, κατήγγειλε τη Ν.Δ. ότι δεν προωθεί το συγκεκριμένο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ με τους ρυθμούς που θα έπρεπε, και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας (όπως και η κα Γεννηματά), κατά τη φετινή επίσκεψή του στη ΔΕΘ, δήλωσε για μια ακόμη φορά τη στήριξή του στο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ!!!!! Πού ήταν όλοι αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που υπογράφουν τώρα το κείμενο διαφωνίας όταν συνέβησαν όλα αυτά;; Σε πιο λαγούμι ήταν κρυμμένοι; Πόση αξιοπιστία μπορεί να έχει σήμερα η υπογραφή τους σε ένα κείμενο διαφωνίας όταν, κυριολεκτικά μέχρι χθες, σιωπούσαν ηχηρά;;».

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, τονίζει «ότι με την ανάπλαση αυτή μπαίνει ταφόπλακα στην οποιαδήποτε δυνατότητα μελλοντικής μετεγκατάστασης της ΔΕΘ εκτός πόλεως. Επιπλέον, όχι μόνον δε θα συμβάλει στο ελάχιστο στη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων της πόλης και της περιοχής, αφού εμπεριέχει τη λογική της λειτουργίας της ΔΕΘ ως ιμάντα αύξησης του επιχειρηματικού κέρδους, ιδιαίτερα του μεγάλου κεφαλαίου ( κατασκευαστικοί όμιλοι, ξενοδοχείο 5 αστέρων με υπόγεια parking κτλ.), αλλά θα επιβαρύνει πολλαπλάσια και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αφού επιβαρύνει με περισσότερο μπετόν έναν βασικό χώρο στο κέντρο της πόλης, επιδεινώνει με τα υπόγεια parking τη θερμοκρασία του υπεδάφους, προσελκύει περισσότερα οχήματα στο κέντρο της πόλης αντί να το αποσυμφορήσει, δεν έχει χώρους πρασίνου και δε δημιουργείται κανένα μητροπολιτικό πάρκο.

Περισσότερο επιζήμιοι όμως από το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ είναι η πολιτική υποκρισία και ο καιροσκοπισμός, που προσβάλλουν όσους σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς παλεύουν να σταθούν όρθιοι με εντιμότητα και συνέπεια, και θρέφουν το σκουλήκι της δυσπιστίας, απογοήτευσης και αποστασιοποίησης των συμπολιτών μας απέναντι στην πολιτική, συντηρώντας ένα σάπιο πολιτικό σύστημα εξουσίας, που δε μπορεί και δε θέλει να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια, ακόμη και σ΄ αυτούς τους ζοφερούς καιρούς, που ανατρέπονται τα πάντα στη ζωή μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ