Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
x

ΠΥΡΑ ΛΑΕ ΚΑΤΑ ΟΑΣΘ: ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη χαρακτηρίζει η ΛΑΕ τη στάση της διοίκησης του ΟΑΣΘ - Δεν απολυμαίνει τα λεωφορεία στον τερματικό σταθμό

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να σχολιάσουμε την απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη στάση της διοίκησης του ΟΑΣΘ να μην απολυμαίνει τα λεωφορεία στον τερματικό σταθμό, γιατί έληξε η σύμβαση με την εταιρεία», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επικαλείται δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ για τη μη απολύμναση και υπογραμμίζει πώς «δεν έφθαναν τα ολιγάριθμα, παλιά, μικρά, με συνεχείς βλάβες λεωφορεία, τα οποία αποτελούν υγειονομική βόμβα για κανονικές περιόδους, πόσο μάλλον σε μακρόχρονη περίοδο πανδημίας, τώρα μαθαίνουμε κι ότι δεν απολυμαίνονται επαρκώς, ότι δεν θερμομετρούνται οι οδηγοί όταν πηγαίνουν στη δουλειά τους, ότι υπάρχει επιπλέον κίνδυνος να ασθενήσουν από τις συνεχείς μετακινήσεις σε διαφορετικά δρομολόγια».

Στη συνέχεια τονίζει στην ανακοίνωση ότι «η εγκληματική στάση της διορισμένης από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Διοίκησης του ΟΑΣΘ, η ανείπωτη αδιαφορία τους για την υγεία των συμπολιτών μας (αλλά και των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ), που μετακινούνται καθημερινά συνωστιζόμενοι εξαιτίας των ολιγάριθμων λεωφορείων, μετά από τόσα χρόνια φρούδων υποσχέσεων για ενίσχυση του στόλου, σπάει κόκκαλα», ενώ θέτουν σειρά αιτημάτων που αφορούν τον ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα τα αιτήματα της ΛΑΕ:

•ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ξεκινήσει η απολύμανση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.
•Να αγοραστούν άμεσα νέα λεωφορεία. Να αυξηθούν τα δρομολόγια.
•Μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ και μέσα προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ.
•Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
•Να σταματήσει η παραχώρηση γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ