Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Ο βουλευτής της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΟΦΑΕ και συζήτησε για τα 13 ελληνικά φορτηγά που παραμένουν σταθμευμένα στα σύνορα Ιράκ - Τουρκίας.

Συνάντηση με εκπροσώπους και τον πρόεδρο Απόστολο Κενανίδη της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) είχε ο βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο βουλευτής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να βρεθεί λύση για την επιστροφή στην Ελλάδα των 13 ελληνικών φορτηγών οχημάτων που παραμένουν σταθμευμένα σε αφύλακτο ιδιωτικό χώρο στο Ερμπίλ του Ιράκ από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η επιστροφή των οχημάτων δεν είναι ακόμη εφικτή, καθώς η Τουρκία απαγορεύει τη διέλευση των συνόρων της με το Ιράκ, λόγω της πανδημίας του COVID-19 και κατά συνέπεια δεν πραγματοποιείται το δρομολόγιο επιστροφής προς τη χώρα μας.

Ο κ. Κούβελας αφού άκουσε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των αυτοκινητιστών, γνωστοποίησε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία για επίλυση του ζητήματος, ενημερώνοντας σε βάθος τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών, Μεταφορών, Οικονομικών και Απασχόλησης «για τη δεινή θέση που βρίσκονται εδώ και τρεις μήνες οι Έλληνες αυτοκινητιστές, καθώς τα οχήματά τους αποτελούν για τους ίδιους μοναδικό μέσο βιοπορισμού».

Ταυτόχρονα, κρίθηκε απαραίτητη η αναστολή των υποχρεώσεών τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και πάγωμα του ασφαλιστήριου για τα οχήματά τους, λόγω της επαγγελματικής αδράνειας των συγκεκριμένων αυτοκινητιστών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κούβελας ενημερώθηκε επίσης, για ζητήματα που αποτελούν πάγια αιτήματα του κλάδου, όπως η επαναλειτουργία του τελωνείου Προμαχώνα, η εξισορρόπηση στις άδειες μεταφορών μεταξύ Ελλάδας και τρίτων χωρών και η δυνατότητα ελεύθερης κυκλοφορίας στις παράπλευρες οδούς των εθνικών οδών, και δεσμεύτηκε για ταχύτερη αντιμετώπισή τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ