Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Τα παιδιά αυτά φιλοξενούνται προσωρινά σε κάποιο νοσοκομείο υπό το καθεστώς της προστατευτικής φύλαξης, με υποχρεωτική παρουσία αστυνομικού.

Το ζήτημα της φύλαξης ανηλίκων από αστυνομικούς σε περισσότερα νοσοκομεία, έφερε με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κούβελας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο βουλευτής, αρκετοί αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη αναγκάζονται να αφήσουν το σπουδαίο έργο της προστασίας του πολίτη που επιτελούν και να επιφορτιστούν με τη φύλαξη ανηλίκων σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης μας. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά που απομακρύνονται από τις οικογένειές τους κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, οδηγούνται σε διάφορες κοινωνικές δομές.

Ωστόσο, σε περίπτωση έλλειψης θέσεων στις δομές, τα παιδιά αυτά φιλοξενούνται προσωρινά σε κάποιο νοσοκομείο υπό το καθεστώς της προστατευτικής φύλαξης, με υποχρεωτική παρουσία αστυνομικού, αναφέρει ο Δημήτρης Κούβελας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, πριν λίγες ημέρες 58 αστυνομικοί βγήκαν από τα περιπολικά, για τη φύλαξη 12 παιδιών σε περισσότερα νοσοκομεία της πόλης. Όπως γίνεται κατανοητό ο αριθμός των αστυνομικών είναι πολύ μεγάλος, ειδικά σε μία εποχή που οι προσπάθειες για την πρόληψη και κυρίως την καταστολή του εγκλήματος πρέπει να είναι έντονες και συνεχείς. Στο σπουδαίο έργο προστασίας του πολίτη, κανείς αστυνομικός δεν περισσεύει, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.

Ο βουλευτής με τα ερωτήματα που απευθύνει στα συναρμόδια Υπουργεία, ζητά να του γνωστοποιήσουν τις άμεσες ενέργειές τους προκειμένου το ζήτημα να λυθεί άμεσα και από τη μία όλα τα παιδιά να μπορούν να φιλοξενούνται στις κατάλληλες κοινωνικές δομές, ενώ από την άλλη περισσότεροι αστυνομικοί να επιστρέψουν στις γειτονιές, δίπλα στους πολίτες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ