Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΕΝΑΣ 82ΧΡΟΝΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ASTRAZENECA

Το εμβόλιο χορηγήθηκε επίσης στον Άντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της Oxford Vaccine Group και έναν από τους επικεφαλής ερευνητές στις κλινικές δοκιμές

Ο 82χρονος Μπράιαν Πίνκερ είναι ο πρώτος πολίτης της Βρετανίας ο οποίος εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca και της Οξφόρδης.

Ο 82χρονος υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τσώρτσιλ της Οξφόρδης, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που αναπτύχθηκε το εμβόλιο.

"Είμαι τόσο χαρούμενος που λαμβάνω το εμβόλιο κατά της covid-19 σήμερα και πραγματικά περήφανος που πρόκειται γι' αυτό που αναπτύχθηκε στην Οξφόρδη", δήλωσε ο Πίνκερ, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το εμβόλιο. "Οι νοσηλεύτριες, οι γιατροί, το προσωπικό σήμερα ήταν όλοι τους εκπληκτικοί και τώρα μπορώ πραγματικά να ανυπομονώ να γιορτάσω την 48η επέτειο του γάμου μου με τη σύζυγό μου Σίρλεϊ αργότερα φέτος", πρόσθεσε.

Το εμβόλιο χορηγήθηκε επίσης στον Άντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της Oxford Vaccine Group και έναν από τους επικεφαλής ερευνητές στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ