Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ 41ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ 38ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

Η 41χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου ενώ η 38χρονη σε πολύ κρίσιμη κατάσταση σε κλινική του νοσοκομείου.

Δύο ακόμη γυναίκες που γέννησαν με καισαρική τομή ούσες θετικές στον κορωνοϊό νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη με μία εκ των οποίων να έχει διασωληνωθεί.

Συγκεκριμένα, μία 41χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη διαγνώσθηκε θετική στον κορωνοϊό και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας της οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να προχωρήσουν σε καισαρική τομή στις 30 Νοεμβρίου και έπειτα τη διασωλήνωσαν. Λόγω της προωρότητας, το μωράκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Νεογνών του νοσηλευτικού ιδρύματος, χωρίς, ωστόσο, να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, ακόμα μία 38χρονη γυναίκα από τη Φλώρινα γέννησε εχθές το μωράκι της με καισαρική στο νοσοκομείο καθώς είχε προσβληθεί από τον ιό. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί εξετάζουν συνεχώς τα δεδομένα προκειμένου να καταλήξουν εάν θα προχωρήσουν στη διασωλήνωσή της. Το μωράκι της 38χρονης βρίσκεται και αυτό διασωληνωμένο στην ίδια Μονάδα.

Όπως αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές στη Voria.gr καμία από τις δύο γυναίκες δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ