Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ECDC Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με βαθύ κόκκινο είναι χρωματισμένη η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη στον χάρτη του ECDC.

Τέσσερις περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο, το υψηλότερο επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Η Ελλάδα παραμένει για ακόμα μία εβδομάδα στην κόκκινη κατηγορία (από 200, σε 499 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους το τελευταίο δεκαπενθήμερο), με εξαίρεση κάποια νησιά.

Με βαθύ κόκκινο είναι χρωματισμένη η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους ή ότι το ποσοστό θετικότητας ξεπερνά το 4%.

Διαβάστε ακόμη: Νέο μαύρο ρεκόρ με 6.808 κρούσματα και 42 νεκρούς - Στους 441 οι διασωληνωμένοιΑναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, τόσο οι παραπάνω περιοχές όσο και η Πελοπόννησος βρίσκονται στο κίτρινο (1-3,9%), με εξαίρεση Ηλεία και Αχαΐα, που είναι χρωματισμένες με πράσινο.Τέλος, η χώρα βρίσκεται στο «βαθύ πράσινο» όσον αφορά τον αριθμό των τεστ, με πάνω από 5.000 ανά 100.000 κατοίκους.Στο «βαθύ κόκκινο» Βαλκάνια και Βαλτική

Ο νέος εβδομαδιαίος χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), που δόθηκε σήμερα (4/11) στη δημοσιότητα, καταγράφει επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ανατολική Ευρώπη, στις Κάτω Χώρες, την Πολωνία και ορισμένες περιοχές της Γερμανίας.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν για ακόμα μία εβδομάδα οι χώρες της Βαλτικής, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Σλοβενία.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται πλέον μεγάλο μέρος της Τσεχίας, η Σλοβακία, η Αυστρία και περιοχές της Ουγγαρίας, καθώς και ολόκληρη η Ιρλανδία.

Με «βαθύ κόκκινο» είναι χρωματισμένο και το Βέλγιο, αρκετές περιοχές στην Ολλανδία και δύο περιοχές στην Ανατολική Γερμανία.

Η Γαλλία και η Πορτογαλία παραμένουν «πορτοκαλί», όπως και η Ιταλία, με λίγες περιοχές «πράσινου».

Η Νορβηγία και η Σουηδία, μέσα σε μία εβδομάδα, πέρασαν από το «κίτρινο» στο «κόκκινο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ