Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ – NOVAVAX ΓΙΑ ΕΩΣ 200 ΕΚΑΤ. ΕΜΒΟΛΙΑ

Οι χώρες της ΕΕ θα είναι σε θέση να προμηθευτούν 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Novavax, με περιθώριο επιπλέον 100 εκατ. δόσεων.

Η Κομισιόν ενέκρινε συμβόλαιο με την αμερικανική εταιρεία Novavax για την προμήθεια μέχρι και 200 εκατομμυρίων εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι σε θέση να προμηθευτούν 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Novavax, με περιθώριο επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων μέχρι το 2023, μόλις το σκεύασμα λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Καθώς νέες παραλλαγές του κορωνοϊού εξαπλώνονται στην Ευρώπη και στον κόσμο, αυτό το νέο συμβόλαιο με μία εταιρεία που ήδη δοκιμάζει επιτυχώς το εμβόλιό της κατά των παραλλαγών αυτών αποτελεί επιπλέον διασφάλιση για την προστασία του πληθυσμού μας», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να παραλάβουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Novavax από το τελευταίο τρίμηνο του έτους, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από πλευράς της, η Novavax επιβεβαίωσε τη συμφωνία και διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για να ολοκληρώσει την αίτηση προς την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή για έγκριση εντός του τρίτου τριμήνου του έτους, ενώ η προμήθεια των πρώτων δόσεων θα ξεκινήσει μετά την έγκριση του EMA.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ