Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΗΠΑ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ

Οι ΗΠΑ βάζουν τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί - Επιστροφή στην προ-πανδημίας ζωή.

Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί, βάζουν οι ΗΠΑ, σε μία απόφαση ορόσημο για όσους έχουν μπει στον «κύκλο ανοσίας».

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή κίνηση που επιστρέφει τη χώρα στην προ-πανδημίας ζωή, επιτρέποντας στους εμβολιασμένους να σταματήσουν με ασφάλεια να φορούν μάσκες στους περισσότερους κλειστούς χώρους.

«Όποιος είναι πλήρως εμβολιασμένος μπορεί να συμμετάσχει σε εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες, μεγάλες ή μικρές, χωρίς να φοράει μάσκα ή φυσική απόσταση. Εάν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τα πράγματα που σταματήσατε να κάνετε λόγω της πανδημίας. Όλοι λαχταρούσαμε αυτήν τη στιγμή, όταν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια αίσθηση κανονικότητας», δήλωσε η διευθύντρια του CDC.

Από τη νέα σύσταση εξαιρούνται λεωφορεία, αεροπλάνα, νοσοκομεία, φυλακές και καταφύγια αστέγων. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο σε σχολεία και επιχειρήσεις, καθώς η χώρα θα αρχίσει να ξανανοίγει.

Το CDC επισήμανε ότι όπως δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων, τα εμβόλια «λειτουργούν» στον πραγματικό κόσμο, αντέχουν στις παραλλαγές και καθιστούν απίθανο τα εμβολιασμένα άτομα να μεταδώσουν τον ιό.

Νωρίτερα, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι είχε ταχθεί υπέρ της μετάβασης και της χαλάρωσης των μέτρων για τη χρήση μάσκας από τους Αμερικανούς σε περισσότερους χώρους.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC, ο Φάουτσι τόνισε πως «πρέπει να γίνει αυτή η μετάβαση. Αν είστε εμβολιασμένοι και κυκλοφορείτε έξω δεν χρειάζεται να φοράτε μάσκα. Μόνο σε περιπτώσεις ακραίου συνωστισμού χρειάζεται».

Σημειώνεται πως το CDC είχε ανακοινώση ήδη από τον περασμένο μήνα ότι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του νέου κορωνοϊού, μπορούν πλέον να μην φορούν μάσκα για ορισμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: kathimerini.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ