Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΨΟΥΣ 11,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥΣ ΑΛΙΕΙΣ

Πρόκειται για κρατική ενίσχυση προς τους παράκτιους αλιείς που έχουν πληγεί από την πανδημία και τα χρήματα πιστώθηκαν εχθές, Παρασκευή.

Την πληρωμή της κρατικής ενίσχυσης προς τους παράκτιους αλιείς ενέκρινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που πραγματοποιεί το Υπουργείο για την ενίσχυση των κλάδων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 11.293.857,03 ευρώ και η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.

Το υπουργείο σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, πως «είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος της παράκτιας αλιείας λαμβάνει οποιαδήποτε ενίσχυση, ενδεικτικό της ευαισθησίας με την οποία προσεγγίζει τα ζητήματα του κλάδου η κυβέρνηση και ο υπουργός προσωπικά».

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι το «υπουργείο θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε κανείς Έλληνας αγρότης να μη μείνει απροστάτευτος απέναντι στις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ