Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
x

ΚΟΠΤΣΗΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 3.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Σε διευκρινίσεις για το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου που θα εφαρμοστεί πιλοτικά προχώρησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Για το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 17:30 που θα εφαρμοστεί πιλοτικά το νέο σχολικό έτος στα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Όπως είπε, για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση το υπουργείο προχωρά σε πλήθος δράσεων και ενεργειών στοχευμένα, ενώ τόνισε ότι είναι έτοιμοι για την εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι έχουν προσληφθεί 3.000 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες του νέου προγράμματος

Ο κ. Κόπτσης επισήμανε ότι από 1η Σεπτέμβρη, την πρώτη ημέρα που θα προσέλθουν οι καθηγητές στο σχολείο θα ενημερώσουν τους γονείς. Σημείωσε ακόμα ότι τα σχολεία θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό και όλοι θα είναι στην θέση τους για να λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά.

«Είμαστε έτοιμοι και για το ενδεχόμενο που προκύψουν ελλείψεις και κενά στα σχολεία», υπογράμμισε τέλος ο κ. Κόπτσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ