Σάββατο 28 Μαΐου 2022
x

ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ

Ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι έχει ζητήσει επανεξέταση των εξηγήσεων και παραστατικών που «αποδεικνύουν την πλήρη νομιμότητα» των συναλλαγών του.

Για προσπάθεια στοχοποίησής του, και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ, κάνει λόγο ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, σχετικά με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε.

Παράλληλα, κάνει λόγο για βάναυση προσβολή και καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητάς του, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα περί διώξεώς του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Κοντομηνάς προσθέτει ότι, στο πλαίσιο του ελέγχου, «εξ αφορμής και μόνο της κατάφωρα κατασκευασμένης σύνδεσης του ονόματός μου με τη λίστα Lagarde (ενόσω έχει αποδειχθεί ότι ουδέποτε διατηρούσα λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης), το ΚΕΦΟΜΕΠ υπό την ηγεσία του απομακρυνθέντος κ. Μασίνα, εξέτασε ως μη δικαιολογημένες καθ’ όλα νόμιμες και φορολογημένες συναλλαγές εταιρειών μου ύψους περί τα 100 εκ. ευρώ. Σε συνέχεια ο έλεγχος ακύρωσε σε ποσοστό 70% το αρχικό ποσό».

Συμπληρώνει ότι ήδη έχει προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων, για να επανεξετάσουν το σύνολο των εξηγήσεων και παραστατικών «που αποδεικνύει την πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια των φορολογημένων ήδη συναλλαγών μου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ