Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ JOHNSON & JOHNSON

H εταιρεία αναμένεται να εκπληρώσει το συμβόλαιό της και μέχρι το τέλος το έτους θα παραδώσει το συνολικό αριθμό δόσεων που έχει συμφωνηθεί.

Προσωρινές χαρακτηρίζει τις μειωμένες παραδόσεις εμβολίων από την Johnson & Johnson, κατά το τρέχον τρίμηνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν η εταιρεία αναμένεται να εκπληρώσει το συμβόλαιό της και μέχρι το τέλος το έτους θα παραδώσει το συνολικό αριθμό δόσεων που έχει συμφωνηθεί.

«Τα κράτη μέλη ενημερώθηκαν για ορισμένες καθυστερήσεις όσον αφορά την παράδοση εμβολίων της Johnson & Johnson και εξέφρασαν την ανησυχία τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι πρόκειται για μια προσωρινή μείωση των παραδόσεων και μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μια αύξηση σύντομα. Εργαζόμαστε ακόμη με βάση την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τις δόσεις που συμφωνήθηκαν συνολικά, το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους».

Σημειώνεται πως οι αρχικές δεσμεύσεις της Johnson & Johnson ήταν για παράδοση 55 εκατομμυρίων δόσεων, ενώ μέχρι τις 22-23 Μαΐου είχε παραδώσει στην Ε.Ε. μόνο 4,4 εκατομμύρια εμβόλια.

Πηγή: Καθημερινή με  πληροφορίες από Reuters
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ