Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
x

ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΑΛΟ, ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ (VID)

Λανθασμένο σύμφωνα με τον αρχιδιαιτητή το πέναλτι στον Μάνταλο, στηρίζει την απόφαση μη αποβολής του Ρότα και δεν βρίσκει κανένα λάθος στην Τούμπα

Θέση για τις επίμαχες φάσεις της 8ης αγωνιστικής της Superleague παίρνει στην καθιερωμένη ανάλυσή του ο επικεφαλής της ΚΕΔ. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχει βάλει τέσσερα παιχνίδια του τριημέρου στην κριτική του.

Στο Αγρίνιο, στο Παναιτωλικός - Ολυμπιακός, επισημαίνει ότι ήταν σωστή η απόφαση για το πέναλτι υπέρ του Βαλμπουενά, όπως ορθή ήταν και η αποβολή του Μπαράλες στα Γιάννενα.

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση της Τούμπας, αναφερόμενος αρχικά στο πέναλτι που ζήτησε ο Απόλλων για χέρι του Αουγκούστο, υποστήριξε πως: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, καθώς ο αμυντικός στρέφει το σώμα του μακριά από την μπάλα και αυτή χτυπά το χέρι που ήταν σε φυσική θέση και κοντά στο σώμα. Επομένως δεν κάνει το σώμα του μεγαλύτερο».

Όσο για το δεύτερο πέναλτι του ΠΑΟΚ που έγινε επάνω στον Άκπομ, λέει: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή καθώς ο αμυντικός είναι απρόσεκτος στη διεκδίκηση της μπάλας και βρίσκει το πόδι του αντιπάλου του χωρίς να αγγίξει την μπάλα».

Για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη, αναλύει αρχικά τη φάση όπου οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ρότα: «Το VAR δεν μπορεί να παρέμβει καθώς η διεκδίκηση δεν ήταν μέσα στην περιοχή, ούτε περίπτωση κόκκινης κάρτας. Η ΚΕΔ είχε σαν πρώτη εντύπωση ότι αυτό ήταν ένα απερίσκεπτο φάουλ και το σταμάτημα μίας πολλά υποσχόμενης επίθεσης, καθώς ο αμυντικός δεν αγγίζει την μπάλα κατά την διεκδίκηση. Ωστόσο αφού εξετάσαμε άλλες διαθέσιμες γωνίες μπορούμε επίσης να δούμε ότι ο επιθετικός κινεί το πόδι του προς τον αμυντικό για να ξεκινήσει την επαφή. Αυτή η απόφαση είναι πολύ υποκειμενική και θα υποστηρίξουμε την απόφαση του διαιτητή να μη δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον ίδιο παίκτη».

Ενώ για το πέναλτι που κέρδισε ο Μάνταλος είπε: «Η ΚΕΔ δεν πιστεύει ότι αυτό είναι πέναλτι καθώς οποιαδήποτε επαφή ήταν φυσική μεταξύ των δύο παικτών και η αντίδραση του επιθετικού μετά την επαφή δεν ήταν ανάλογη με την πτώση του. Η ΚΕΔ θα προτιμούσε να συνεχιστεί ο αγώνας μετά από μία τέτοια επαφή μεταξύ των παικτών».

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Άγγλος αρχιδιαιτητής:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ