Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
x

ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ: ΕΙΧΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει πως ο τρόπος και ο στόχος της επίθεσης αποτελεί χαρακτηριστικό επιθέσεων φασιστικών ομάδων που δρουν στην περιοχή

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Θερμαϊκού του ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στην Περαία.

Σύμφωνα με την ΚΟΒ Θερμαϊκού του ΚΚΕ, η επίθεση είχε ρατσιστικά και δολοφονικά χαρακτηριστικά, ενώ πραγματοποιήθηκε από 30 άτομα. Παράλληλα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στα ανήλικα προσφυγόπουλα και τους εργαζόμενους της δομής.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Επίθεση με τσιμεντόλιθους και καδρόνια σε ξενώνα ασυνόδευτων προσφύγων (φωτο)

Όπως σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο τρόπος και ο στόχος της επίθεσης αποτελεί χαρακτηριστικό επιθέσεων ρατσιστικών – φασιστικών ομάδων που δρουν στην περιοχή.

«Επιτέθηκαν μέσα στο σκοτάδι, οργανωμένα και συντονισμένα, τσιμεντόλιθους, πέτρες και καδρόνια, με κουκούλες στα πρόσωπά τους, σε ανήλικους πρόσφυγες και εργαζόμενους. Στοχοποίησαν, δηλαδή, ανήλικα παιδιά που έχασαν τις οικογένειές τους ή χωρίστηκαν από αυτές, στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν από τη δίνη των πολέμων που ξεσπούν σε δεκάδες περιοχές του κόσμου, ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το μοίρασμα αγορών, εδαφών, σφαιρών επιρροής. Στοχοποίησαν, επίσης, εργαζόμενους που σε δύσκολες συνθήκες και με την ελάχιστη στήριξη προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, σε μια περίοδο που η ακρίβεια δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη ζωή τους», τονίζει.

«Η στάση του λαού της περιοχής ήταν αυτή που για ακόμα μία φορά απέτρεψε τα χειρότερα, μιας και η παρέμβαση κατοίκων της περιοχής οδήγησε τη συγκεκριμένη ομάδα σε φυγή», υπογραμμίζει.

«Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων οξύνονται και τα μάρμαρο καλούνται να πληρώσουν οι λαοί, που οι χαμηλοί μισθοί και η ακρίβεια οδηγούν τους εργαζόμενους να μην μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν, αυτού του είδους οι ομάδες επιδιώκουν να «δείξουν ως ένοχο» τα θύματα, και τους θύτες, δηλαδή τους μονοπωλιακούς ομίλους και το κράτος τους, να τους βγάλουν λάδι», σημειώνει.

«Γι’ αυτό χρειάζεται η αλληλεγγύη και η δράση του λαού της περιοχής να δυναμώσει κι άλλο, για να απομονωθούν τα φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία και να κρυφτούν στα λαγούμια τους.

»Και την ίδια ώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, οι οποίοι οδηγούν τους λαούς στη φτώχεια, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά», καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ