Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
x

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ: ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Οι φορείς των εμπόρων έχουν συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Ανάπτυξης και αναμένεται να συζητήσουν το ζήτημα του ωραρίου των καταστημάτων.

Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου των καταστημάτων, τουλάχιστον ως υποχρεωτικό μέτρο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Αυτό αφήνει το περιθώριο σε εμπορικούς συλλόγους και φορείς να πάρουν μεν σχετικές αποφάσεις- που να λειτουργήσουν ως κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη τους, αλλά χωρίς να έχουν τον χρακτήρα της υποχρεωτικότητας.

Οι φορείς των εμπόρων έχουν συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί το θέμα.

Την πρόταση για μειωμένο ωράριο λειτουργίας έβαλε στο τραπέζι ο εμπορικός Συλλόγος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζήτησε συγκεκριμένα να κλείνουν τα εμπορικά δύο ώρες νωρίτερα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Όπως εκτιμούν στελέχη του λιανεμπορίου, υπολογίζεται ότι το μέτρο θα επέφερε μείωση κατά 50% της κατανάλωσης ενέργειας για αυτές τις ώρες ή 5-7,5% του συνολικού ημερήσιου κόστους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ