Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΥΠΡΟΣ: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η απόφαση για σταδιακή άρση των μέτρων ανήκει στην κυβέρνηση, με το να καταστρώνει τη στρατηγική, αλλά όχι την ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης.

Τα ευχάριστα νέα για την καθημερινή μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κύπρο διευκολύνουν τα σχέδια της ομοσπονδίας για ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η απόφαση για σταδιακή άρση των μέτρων ανήκει στην κυβέρνηση, με το να καταστρώνει τη στρατηγική, αλλά όχι την ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης.

Συγκεκριμένα, το αισιόδοξο σενάριο για τον αθλητισμό προνοεί πως αρχές Μαΐου οι ομάδες θα επαναρχίσουν τις προπονήσεις, υπό συγκεκριμένους όρους τους οποίους θα θέσει η κυβέρνηση με πρώτιστο γνώμονα τη δημόσια υγεία. Δηλαδή, όταν ανοίξουν τα προπονητικά κέντρα των ομάδων αρχικά οι προπονήσεις θα γίνονται ανά γκρουπ παικτών σε ανοικτό χώρο, όπως συμβαίνει στη Γερμανία.

 Σήμερα είναι προγραμματισμένη νέα τηλεδιάσκεψη της UEFA με τις 55 ομοσπονδίες μέλη της, στην οποία αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου, αφού τα περιθώρια στενεύουν. Στην τηλεδιάσκεψη θα εξεταστούν οι εξελίξεις στις εγχώριες, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σήμερα το απόγευμα η ομοσπονδία θα ενημερώσει τους πρόεδρους των κυπριακών ομάδων για όλες τις αποφάσεις.

Σημειώνεται πως ο ΚΟΠ ακολουθεί πιστά τις οδηγίες για εξάντληση όλων πιθανοτήτων ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων και με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει  η σέντρα θα γίνει στις αρχές Ιουνίου με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Στην ατζέντα θα βρίσκεται και το θέμα της μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών. Ομοσπονδία και διοικήσεις ομάδων με επιστολή τους προς το  συνδικαλιστικό όργανο των παικτών ενημέρωσαν ότι δεν προτίθενται να μπουν σε διάλογο ή να συναντηθούν με το σύνδεσμο εφόσον από πλευράς των παικτών δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση για αποκοπή του 23% των ετήσιων απολαβών τους ή δεν γίνει αντιπρόταση από πλευράς του συνδέσμου ποδοσφαιριστών.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ