Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΥΠΡΟΣ: Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΖΗΤΑΕΙ ΜΠΑΡΑΖ ΤΙΤΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Η «Μεγάλη Κυρία» ενημέρωσε τόσο την ΚΟΠ όσο και την UEFA για τις εισηγήσεις της σε περίπτωση διακοπής της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Σκληραίνει τη στάση της η διοίκηση της Ανόρθωσης και με επιστολή της στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και στην UEFA, παραθέτει τόσο τα αιτήματα της σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, όσο και τις εισηγήσεις της σε περίπτωση διακοπής της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας παραθέτει συγκεκριμένες παραγράφους από την προκήρυξη του πρωταθλήματος, όπως επίσης και το παράδειγμα της ομοσπονδίας του Μαρόκου, που δεν διοργάνωσε το κύπελλο Εθνών της Αφρικής, λόγω της επιδημίας του Έμπολα, και τιμωρήθηκε από την συνομοσπονδία ποδοσφαίρου της ηπείρου. Παράλληλα, εισηγείται αγώνα μπαράζ με την Ομόνοια καθώς ισοβαθμούν.

Παράλληλα η «Μεγάλη Κυρία» επιφυλάσσεται όλων των νόμιμων δικαιωμάτων της, λέγοντας πως θα «λάβει κατά της ομοσπονδίας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα περιλαμβανομένων προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή της: «Θεωρούμε πως η ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να δώσει συνέχεια στο πρωτάθλημα και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την προκήρυξη, όπως ένας συμβαλλόμενος θα ήταν σε μια άλλη ιδιωτική σύμβαση, έχοντας υπόψη ότι το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας, έχει καταστεί απλώς «δυσκολότερο» αλλά όχι «αδύνατο».

Αν δεν το πράξει, θα ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο που έπραξε η Ομοσπονδία του Μαρόκου. Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) επικύρωσε την απόφαση κατά της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Μαρόκου, διότι ακριβώς η διεξαγωγής διοργάνωσής απλώς κατέστη δυσκολότερη, όχι όμως αδύνατη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ