Τρίτη 22 Ιουνίου 2021
x

ΚΥΠΡΟΣ: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ASTRAZENECA ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ 30ΑΡΗΔΕΣ

Να προμηθεύσει τους προσωπικούς Ιατρούς με εμβόλια της AstraZeneca για να εμβολιάσουν άτομα ηλικίας 30 ετών αποφάσισε το υπ. Υγείας της Κύπρου.

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου αποφάσισε να προμηθεύσει τους προσωπικούς Ιατρούς με εμβόλια της AstraZeneca για να εμβολιάσουν άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω.

Στόχος είναι η επίσπευση της διαδικασίας των εμβολιασμών γι’ αυτό, το υπουργείο Υγείας απευθυνθεί έκκληση στις επιστημονικές εταιρείες των προσωπικών ιατρών, καλώντας τους να εκφράσουν ενδιαφέρον για εμβολιασμό των δικαιούχων τους στα ιατρεία τους.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας θα προμηθεύσει τους προσωπικούς ιατρούς που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, με την απαραίτητη ποσότητα εμβολίων της AstraZeneca. Τα εμβόλια θα χορηγηθούν, σύμφωνα με προγραμματισμό που θα κάνουν οι ίδιοι οι γιατροί, σε δικαιούχους ηλικίας 30 ετών και άνω που το επιθυμούν.

Λόγω των συνθηκών φύλαξης και μεταφοράς του AstraZeneca, στα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, θα χορηγείται μόνο το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες στην Κύπρο, έγιναν στο σύνολο 224,352 εμβολιασμοί (25,5 δόσεις ανά 100 κατοίκους), εκ των οποίων οι 165,558 (18,8%) αφορούσαν τη χορήγηση της 1ης δόσης και οι 58,794 (6,7%) αφορούσαν τη χορήγηση και των δύο δόσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ