Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
x

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ: Η «ΟΜΙΚΡΟΝ» ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Γ' ΚΑΙ Δ' ΦΑΣΗΣ

Η αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση αναγκάζεται να αλλάξει τους κανονισμούς της λόγω της ταχύτατης διασποράς του κορωνοϊού.

Η κατάσταση με την Covid-19 στην Αγγλία αλλάζει και τους κανονισμούς σε ένα ιστορικό τουρνουά, όπως το Κύπελλο Αγγλίας

Σήμερα, η Αγγλική Ομοσπονδία (FA) ανακοίνωσε αλλαγή για τον τρίτο και τον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης, λόγω των διαφόρων αναβληθέντων αγώνων στην Premier League και στις χαμηλότερες κατηγορίες τις τελευταίες ημέρες, λόγω του υψηλού αριθμού μολύνσεων που συνδέονται με τον κορωνοϊό και στο ποδόσφαιρο.

«Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι επαναληπτικοί δεν θα ισχύσουν για τον τρίτο και τον τέταρτο γύρο του Emirates FA Cup 2021-22», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. 

«Αυτή η εξαιρετική απόφαση εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της FA την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και λήφθηκε προς το ευρύτερο συμφέρον του αγγλικού ποδοσφαίρου, για να μετριαστεί η πιθανότητα συμφόρησης των αγώνων μετά από αρκετές αναβολές τις τελευταίες ημέρες και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα λόγω της COVID-19».

«Οι ισοπαλίες στον τρίτο και στον τέταρτο γύρο της φετινής διοργάνωσης θα παιχτούν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής, με παράταση και πέναλτι εάν χρειαστεί. Οι επαναληπτικοί θα επιστρέψουν μέχρι και τον τέταρτο γύρο του Emirates FA Cup από τη σεζόν 2022-23 και μετά», καταλήγει η FA στην επίσημη ανακοίνωση.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ