Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
x

ΚΙΛΚΙΣ: ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΣ... ΚΟΒΕΤΑΙ - ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Με απόφαση που έχει τελεσίδικο και αμετάκλητο χαρακτήρα, αναγνωρίζεται η ιδιωτική ιδιοκτησία και η άσφαλτος στο οικόπεδο θα αποξηλωθεί

Στη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία οδού που συνδέει την Κοινότητα της Ευκαρπίας με την Κοινότητα Κοιλαδίου προχώρησε συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών εκτελώντας δικαστική απόφαση απόδοσης μικρού τμήματός της στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Ο συγκεκριμένος δρόμος κατασκευάστηκε τον Οκτώβριο του 1983 και διερχόταν μέσα από ιδιωτικό οικόπεδο καταλαμβάνοντας έκταση 230 τ.μ.

Σε ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, που όμως δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, υπήρξε προφορική συνεννόηση μεταξύ της Κοινοτικής Αρχής και του ιδιώτη για την ιδιοκτησιακή του αποκατάσταση με ανταλλαγή του οικοπέδου που έγινε δρόμος. Οι διαπραγματεύσεις δεν τελεσφόρησαν και το 2003 ο ιδιοκτήτης του ακινήτου κατέθεσε αγωγή στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς κατά του τότε Δήμου Κρουσσών.

Ο ενάγων δικαιώθηκε με την υπ. αριθ. 7/2004 απόφαση του Δικαστηρίου που αναγνώριζε ως πλήρη και αποκλειστική την ιδιοκτησία του επίδικου εδαφικού τμήματος. Ο Δήμος Κρουσσών υπέβαλε έφεση κατά της απόφασης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κιλκίς η οποία ματαιώθηκε κατά την εκδίκασή της στις 16.2.2005.

Ο ιδιοκτήτης επανέφερε με κλήση τη συζήτηση της έφεσης η οποία εκδικάστηκε στις 19.8.2019 και παρήξε την υπ. αριθ 32/2019 απόφαση. Στην εν λόγω απόφαση, που έχει τελεσίδικο και αμετάκλητο χαρακτήρα, αναγνωρίζεται η ιδιωτική ιδιοκτησία καθώς και η υποχρέωση απόδοσης των καταληφθέντων 230 τ.μ. στον δικαιούχο.

Ακολούθησαν νέες διαπραγματεύσεις με σκοπό την αντικατάσταση του περιουσιακού στοιχείου οι οποίες δεν ευδοκίμησαν. Προς αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη από την δημιουργία δρόμου εντός του οικοπέδου του ο ενάγων προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια με νέα αγωγή αιτούμενος την καταβολή 158.850ευρώ ως αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση.

Κατόπιν τούτων, εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έπραξε τα νόμιμα παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας με σήμανση και διαχωρισμό του τμήματος της ιδιωτικής ιδιοκτησίας αποδίδοντάς το στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Η άσφαλτος στο ιδιωτικό οικόπεδο θα αποξηλωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με ενέργειες της υπηρεσίας.

Η οδική εξυπηρέτηση γίνεται μέσω παράκαμψης στο επόμενο τετράγωνο του δρόμου Ευκαρπίας – Κοιλαδίου και κανονικά από τον υφιστάμενο δρόμο. Για τη διευκόλυνση των οδηγών έχουν τοποθετηθεί πινακίδες σήμανσης.

Φωτογραφία: eidisis.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ