Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: ΠΡΩΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΤΕ, ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Το κλίμα ωστόσο δυναμιτίστηκε όταν ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ανοικτά ότι το υπουργείο Παιδείας κρύβει τα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οξύνθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του για υποκρισία.

Συγκεκριμένα, η υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο κ. Σκουρλέτης έθιξε θέμα ευθύνης για την διασπορά στις διαδηλώσεις. Όμως, ο αρχηγός σας κ. Σκουρλέτη ανέλαβε την ευθύνη για τα κρούσματα που θα προκύψουν από τις διαδηλώσεις. Αυτοί είστε. Το πρωί διαδηλώνετε και το μεσημέρι διαμαρτύρεστε για αύξηση κρουσμάτων».

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματός του ο Πάνος Σκουρλέτης είπε νωρίτερα ότι «η Δημοκρατία δεν είναι μόνο στη Βουλή». «Μέσα στην Δημοκρατία είναι και διαμαρτυρία και η συγκέντρωση. Είμαστε ακόμα σε συνθήκες πανδημίας και εσείς με δεδομένες τις αντιρρήσεις πρυτάνεων, φοιτητών, γονέων επιμένετε σε ένα νομοσχέδιο που διχάζει. Έχετε ευθύνη για την κοινωνική αναταραχή. Σε λίγες ώρες ξεκινά νέο φοιτητικό συλλαλητήριο. Αναλαμβάνετε την ευθύνη μιας νέας διασποράς μπροστά σε ένα νέο λοκ ντάουν που ξεκινά σκληρότερο από την Πέμπτη», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ για τη δήλωση Τσίπρα περί ρίσκου κάλεσε την υπουργό και την κυβέρνηση να μην επικαλούνται «σαχλαμάρες και άλλες ερμηνείες εκεί που δεν υπάρχουν».

Το κλίμα ωστόσο δυναμιτίστηκε όταν ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ανοικτά ότι το υπουργείο Παιδείας κρύβει τα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

«Υπάρχουν καταγγελίες να μην καταγράφονται κρούσματα σε σχολεία και προτροπές να κρατάνε τα παιδία στο σπίτι. Και ενδεχομένως το 3ο κύμα να οφείλεται στον απερίσκεπτο τρόπο που αντιμετωπίζετε τα σχολεία», υποστήριξε.

Απαντώντας η Νίκη Κεραμέως κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει αντιπολίτευση με ανακρίβειες: «Για την διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία είπατε ανακρίβειες».

«Είναι δυνατόν να λέτε ότι δεν έγιναν προσλήψεις; Μόνο το 23% των χωρών προχώρησε σε προσλήψεις και η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτές. Με 50 χιλ προσλήψεις. Μόνιμοι διορισμοί 4,5 χιλ στην ειδική αγωγή και 10,5 χιλ στην εκπαίδευση. Διαφορετικά διαλείμματα, μάσκες, επέκταση ολοήμερου, ενημερωτικές συνεδριάσεις, εκτεταμένη ενημέρωση. Όλα αυτά τα μέτρα είναι αυτά που λέτε ότι δεν πήραμε. Μην συνεχίζετε την πρωτοφανή ανευθυνότητα. Αν εσείς ήσασταν κυβέρνηση τα σχολεία θα ήταν κλειστά και τα παιδία στο μαύρο γιατί και την τηλεκπαίδευση την πολεμήσατε λυσσαλέα. Τα σχολεία ανοίγουν και κλείνουν σε όλη την χώρα γιατί υπηρετούν δύο συνθήκες. Την προστασία υγείας και την ανάγκη ενημέρωσης», συμπλήρωσε.

«Εντολή να μην καταγράφονται κρούσματα; Καταθέστε συγκεκριμένα στοιχεία και μην εκτοξεύετε φήμες και ανυπόστατες καταγγελίες. Πείτε ποιος και πού», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ