Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος επαναφέρει δηλώσεις του νέου υπουργού και ζητά από τον ίδιο να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό.

Την ανησυχία του για την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, επαναφέροντας στο προσκήνιο παλαιότερες δηλώσεις του για το Άουσβιτς και ζητώντας παράλληλα να εκφράσει συγγνώμη προς τον εβραϊκό λαό.

«Ο κ. Θάνος Πλεύρης» σημειώνει το ΚΙΣΕ «το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά: "…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς». Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: «Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι «θέλω να εξοντώσω κάποιον;".

«Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού» τονίζει το όργανο της Ισραηλιτικής Κοινότητας επισημαίνοντας πως «ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ