Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
x

ΚΑΒΒΑΔΑΣ: ΑΡΙΣΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

«Μου δόθηκε η ευκαιρία μετά από μεγάλους κόπους να ξαναπαίξω και να δείξω τι αξίζω μέσα στις τέσσερις γραμμές», τόνισε ο διεθνής σέντερ του «Γηραιού».

Για τη χρονιά που πέρασε αγωνιζόμενος στον Ηρακλή, τις ημέρες της καραντίνας, την επόμενη σεζόν, αλλά και τον τραυματισμό που τον κράτησε για πολλούς μήνες εκτός δράσης στο παρελθόν μίλησε παραχωρώντας συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο Βασίλης Καββαδάς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο διεθνής σέντερ των «κυανολεύκων»:

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον ποιο απρόβλεπτο τρόπο. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια εξέλιξη. Εσάς τι σας μένει από τη σεζόν;

«Μας μένει μια πικρία που τελείωσε η χρονιά έτσι. Ήταν πολύ απότομο. Πολύ δύσκολο. Σε ένα σημείο που η ομάδα είχε φορμαριστεί, με κάποιες αλλαγές που είχαν γίνει. Βάζαμε νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας, φτιάχναμε αυτοματισμούς. Ήμασταν όλοι υγιείς και θα παρουσιάζαμε κάτι πολύ όμορφο πάνω στο παρκέ».

Ο Ηρακλής επέστρεψε στη Basket League και αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν. Ποιο ήταν το μυστικό για τη φετινή πορεία;

«Ο Ηρακλής είχε καλή πορεία φέτος και πιστεύω πως αν δεν είχε τελειώσει το πρωτάθλημα αυτό θα συνεχιζόταν. Το μυστικό ήταν πως είχαμε πολύ καλούς προπονητές. Και ο κ. Καστρίτης και ο κ. Καντζούρης είναι φανταστικοί άνθρωποι και γνώστες του αθλήματος. Είναι σημαντική η επιλογή των παικτών, Ελλήνων και ξένων. Προσωπικά παίζω τόσα χρόνια στη Basket League και μπορώ να πω πως φέτος είναι από τα καλύτερα αποδυτήρια που έχω συναντήσει ποτέ. Η βοήθεια του κόσμου ήταν καταπληκτική. Ήταν πάντα δίπλα μας, γέμιζε το γήπεδο. Και βέβαια είχαμε έναν άνθρωπο όπως είναι ο Θοδωρής Δρακόπουλος που ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα. Είναι καλός και απλός άνθρωπος, κατανοεί καταστάσεις και προσπαθεί πάντα να βοηθάει και βοήθησε για να κυλήσει ομαλά η σεζόν».

Παράλληλα, με την επιστροφή του Ηρακλή επέστρεψες κι εσύ έπειτα από μία πολύ δύσκολη χρονιά.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία μετά από μεγάλους κόπους να ξαναπαίξω και να δείξω τι αξίζω μέσα στις τέσσερις γραμμές. Χωρίς φυσικά αυτό να είναι εύκολο. Σημασία έχει το αποτέλεσμα».

Πώς είναι για έναν αθλητή να μένει για τόσο μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης;

«Έχω μιλήσει και στο παρελθόν γι αυτό. Κάποιους τους καταβάλει πολύ και ψυχολογικά. Είναι ανάλογα και τον τραυματισμό. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Από εκεί και πέρα, πρέπει να είσαι πολύ συνεπής για να μπορέσεις να επανέλθεις. Και νομίζω χρειάζεται και λίγο... αναισθησία. Δεν γίνεται όσο είσαι χτυπημένος, να είσαι μέσα στο άγχος, να κλαις τη μοίρα σου λέγοντας "δεν θα ξαναπαίξω". Πρέπει να δουλεύεις σωστά, μεθοδικά και επαγγελματικά, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να είσαι και ψυχικά ήρεμος για να το καταφέρεις».

Πώς βίωσες το lockdown στη χώρα;

«Δεν έχω παράπονο. Είχα παρέα. Υπήρχαν βέβαια πολλοί περιορισμοί, αλλά έβλεπα την οικογένειά μου και φίλους. Πάντα βέβαια προσεκτικός. Σίγουρα κάποιοι δεν το βίωσαν καλά, αλλά τώρα το αφήνουμε πίσω».

Όλες οι ευρωπαϊκές λίγκες όπως και η Basket League, αποφάσισαν να μην επιστρέψουν στη δράση. Πόσο εφικτή θα ήταν μια επιστροφή για τους αθλητές;

«Δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Απέχουμε πολύ καιρό. τα σώματα είναι ανέτοιμα, καθώς δεν έχουμε προπονηθεί για μεγάλο διάστημα. Πρέπει πλέον να κάνουμε πράγματα εξειδικευμένα. Πρέπει να αρχίσουμε και πάλι σαν να είμαστε... junior team. Ξανά στα βασικά. Τρέξιμο, ντρίπλες κτλ».

Ποια είναι τα πλάνα σου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

«Έχουμε χρόνο μπροστά μας για να αρχίσουμε και προετοιμασία. Κι εγώ όπως και όλοι περιμένουμε. Το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι σε δύσκολη περίοδο. Υπάρχει αβεβαιότητα σε όλα τα επίπεδα. Ελπίζουμε στο καλύτερο. Να ανέβει το άθλημα που αγαπάμε και έχει προσφέρει θέαμα και χαρές στον κόσμο. Να βρεθούν λύσεις ώστε του χρόνου να ξεκινήσουμε και πάλι, δίχως προβλήματα, υγείας, οικονομικά, τα πάντα...».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ