Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΟΡΟΣ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι με ευθύνες των κυβερνήσεων, το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από το 1994 για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων

Τις «ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το επικίνδυνο και σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στη χώρα από το 1994 για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων», κατήγγειλε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Real FM».

Σημείωσε πως η επίκληση του όρου της «εθνικής ασφάλειας», εκ μέρους της κυβέρνησης, «χωράει τα πάντα και χειροτερεύει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο σε βάρος των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Ανέφερε ότι αυτό αποδεικνύεται και από τη «σημαντική αύξηση των παρακολουθήσεων κάθε χρόνο, που για φέτος έχουν φθάσει τις 15.000».

Υπενθύμισε πως «το 2019 πέρασε νόμος με τις ψήφους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 για τη λεγόμενη προστασία των προσωπικών δεδομένων που, στην ουσία, άφηνε ανοιχτές τις πόρτες για να μην προστατεύονται τα ατομικά δικαιώματα, στο πολυδαίδαλο πλαίσιο της ΕΕ».

Κατήγγειλε ακόμα πως ο όρος «εθνική ασφάλεια» χωράει τα πάντα, «από τη λήψη αντιτρομοκρατικών μέτρων, την πάταξη του ριζοσπαστισμού και μάλιστα σε συνθήκες πολέμου έως και τη δράση μυστικών υπηρεσιών».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπενθύμισε, ακόμα πως «μόλις τον Μάιο, στην Ισπανία αποκαλύφθηκε ότι με παράνομα λογισμικά, όπως το Pegasus, παρακολουθούνταν πολιτικοί και ακαδημαϊκοί της Καταλονίας».

Υπενθύμισε πως «το ΚΚΕ από το 2016 ακόμα είχε καταγγείλει τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο από συνολικά 13 χώρες, και ακόμα συγκεκριμένες απαντήσεις δεν έχουν δοθεί».

Σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή που πρόκειται να συσταθεί, είπε ότι «το ΚΚΕ χωρίς αυταπάτες θα επιχειρήσει να αναδείξει τα προβλήματα που προκύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο, εντάσσοντας όχι μόνο το ζήτημα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, αλλά και των συνακροάσεων που έχουν γίνει στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας το λαό με τη δράση του να αποτρέψει αυτή την κατάσταση».

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με την αναμενόμενη έξοδο σήμερα του τουρκικού γεωτρύπανου στο Αιγαίο και τις δηλώσεις Ακάρ, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως «πρόκειται για μία κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, που γίνεται στο πλαίσιο ισχυρών ανταγωνισμών με την προτροπή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο και την Ελλάδα να έχει αναλάβει το ρόλο του σημαιοφόρου των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών».

«Η λύση δεν είναι το βάθεμα της εμπλοκής σε αυτούς τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αλλά η αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ