Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης σημείωσε πως σήμερα η Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα και μαζί της γυρίζει σελίδα και ο ιστορικός θεσμός της ΔΕΘ

Στη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που ανοίγει το δρόμο για την ανάπλαση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Ο βουλευτής σημείωσε πως «σήμερα, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας άναψε το πράσινο φως ώστε στη Θεσσαλονίκη να δημιουργηθεί ένα νέο τοπόσημο το οποίο θα συνδυάζει εκθεσιακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας και ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου».

Ο ίδιος τόνισε πως είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη, διότι ανοίγει ο δρόμος «ώστε το 2026 να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του θεσμού της ΔΕΘ στις νέες εγκαταστάσεις».

Η ανάπλαση του χώρου της Διεθνούς Εκθέσεως αναμορφώνει ριζικά την εικόνα της πόλης και ταυτόχρονα της προσδίδει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, δεδομένου ότι ο νέος χώρος θα αποτελέσει πυλώνα προόδου για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον κ. Καράογλου.

«Η υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, βάζει τη Θεσσαλονίκη στη νέα εποχή, η οποία θα συνοδεύεται από οικονομικά οφέλη εκατομμυρίων ευρώ για την τοπική οικονομία», πρόσθεσε ο βουλευτής ενώ κατέληξε πως «σήμερα η Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα και μαζί της γυρίζει σελίδα και ο ιστορικός θεσμός της ΔΕΘ».  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ